View Single Post
Eski 28-01-2012, 22:30   #56
syılmaz
Ağaç Dostu

syılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tamtutulma Mesajı Göster
Hep söylenir, "Avcıların ekolojik dengeye olan katkıları yadsınamaz." Allah aşkına bu katkıları bir anlatan çıksa da öğrensek.
Önce ki mesajlarımda örnekler var, okumadınız sanırım.

Alıntı:
Avcıların büyük çoğunluğu acıma ve merhamet duyguları bulunmayan saldırgan, sadist, ileri düşünceleri bulunmayan insanlar.
Çok sayıda avcı tanıdım, bilinçsiz avlananı, farkında olmadan doğaya zarar vereni gördüm ama psikopat, sadist birini hiç tanımadım. Benim tanıdığım avcı arkadaşlarımın hepsi çok mert, karakteri düzgün, güvenilir insanlardı.

Alıntı:
Avcıların büyük bölümü ile tartışmaya girmek çölde su aramakla eş değer. Tıpkı tarihteki peygamber mucizelerini inkar edenler gibi ne kadar bilimsel, haklı gerekçeler ileri sürerseniz sürün asla kabul etmez ve kendilerini haklı görürler.
O bilimsel gerekçelerinizi açıklayında bizde öğrenelim ama sakın bilinçsiz avcılıktan bahsetmeyin. Zira ne ben ne de aklı başında kimse bilinçsiz kaçak avlananları savunmaz.

Mesela merak ediyorum, devletin koyduğu av kurallarına (av sezonunda avlanma, limitlere uyma vs.) uyulduğu halde nesli tehlikeye giren hayvan türü var mı? Varsa kaynak göstererek, bilimsel verilere dayalı ispatlarınızı beklerim.

Gerçi boşyere beklemeye gerek yok ya neyse.

Alıntı:
Haa sadece trap atışı yapan bir kaç meraklı insan gördüm, asla ava gitmezler. İşte trap atışı gerçekten spor.
Hayret şaşırdım bu düşüncenize. Genelde sizin gibi düşünen insanlar atıcılık dallarına da pek sıcak bakmazlar. Silah kötüdür yasaklanmalıdır, silahla spor olmaz deyip geçerler.

Alıntı:
Tanıdığım neredeyse bütün avcıların ailesinde, çocuğunda; ya da sonradan kendilerinde bir rahatsızlık, yaşanan aile trajedileri olması da sanırım tesadüfle açıklanamaz.
E nede olsa sizin tanıdıklarınız hep psikopat, sadist falanmış, belki ondandır.

Alıntı:
Bütün Türk Dünyası'nın sembolü olan kurt nesli Anadolu'da tükenmek üzere. Anadolu'da 5.000 den az kurt kaldığı bilimsel bir gerçek iken siz çıkın bilinçli avcılarınızla dengeli avlanarak kurt sayısını artıracağınızı (!!!) söyleyin. Yalnızca gülünç olursunuz.
Burada yanlışınız var, iyi araştırın, kurt populasyonu eskiye göre daha iyi durumda. Antalya Kaş'ta keçi çobanlığı yapan 64 yaşında bir amca, birkaç senedir keçilerini kurt kaptığını söylüyor. Hayatı boyunca kurt nedir bilmemiş.

Benzer hikayeleri Burdur, Isparta ve Antalya'nın başka yörelerinde de dinledim.

Alıntı:
Doğru sizin dağda o yabani hayvancağızla başbaşa kalmanızı hiç bir şey engelleyemez. Tıpkı ahirette o anın hesabının verilecek olması gibi...
Ben kendi ahiret hayatımı düşünüyorum merak etmeyin, siz ahiret konusunda bu kadar hassassanız, kendi vereceğiniz hesabı düşünün.

Aşağıda ki linki de tekrar ekleyeyim.

http://www.oltader.org/forum/forum_posts.asp?TID=197

syılmaz Çevrimdışı   Başa Dön