View Single Post
Eski 28-01-2012, 16:34   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Yayla Çorbası

Tavuk veya et haşladığımda kullanımdan sonra geride kalan suları hemen buz yapma torbalarına doldurarak derin dondurucuda donduruyorum.

İhtiyaç hissettiğimde de elimin altında donmuş tavuk veya et suyu olması işimi bayağı kolaylaştırıyor.

Yayla çorbası için de bu donmuş tavuk suyu toplarından 10 tane alarak 5 bardak suda eritip, kaynamaya bıraktım.
Tavuk suyu kaynamaya başlayınca, iki çorba kaşığı dolusu pirinci iyice yıkayarak içine ilâve ettim. Pirinçler 15-20 dakikada iyice pişiyorlar.

Ben de bu arada, bir komposto kasesi dolusu koyuca yoğurdu, tel çırpıcı ile iyice çırpıp içine 2 adet yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı dolusu da un eledim.
Bütün bu malzemeleri iyice birbirleriyle hallettikten sonra buna, kaynamakta olan tavuk suyundan da 2 kepçe yavaş yavaş aktardım. Sonra bütün bunları kaynamakta olan pirinçli tavuk suyuna azar azar ve tel çırpıcı ile çırpa çırpa yedirdim.
Altı kısık olan çorba yavaş yavaş kaynarken, (size çok koyu gelirse azar azar sıcak su veya tavuk suyu ilave ederek, istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.) siz, bir kap içinde 75-80 gr kadar bir tereyağını eritip, içine 1/2 çorba kaşığı kuru nane ilave edin.

Tabağa aldığınız çorba üzerine önce biraz kırmızı pul biber, daha sonra tereyağını ilave ederek zevkle kaşıklayabilirsiniz.

(Ben tavuk suyunu dondurmadan evvel içine biraz tuz koyduğum için burada tuz koymuyorum)

Name:  P1280032 (600 x 450).jpg
Views: 415
Size:  64.3 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön