View Single Post
Eski 28-01-2012, 12:33   #51
delphin7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-02-2007
Cepten kisitli sartlarda yaziyorum yoksa anlatilacak yazilacak o kadar cok sey var ki. Oncelikle sizin y.hayati ve y.hayvanlariyla beraber olmaniza karsi olan yok ki. Ama neden vurup oldurmek, neden kainatin var olan bu muhtesem ilahi dengesini kendi hobim zevkim icin yok edeyim. Neden y.hayvanlarini bir arkadasiniz dostunuz korunulmasi gereken canlilar olarak goremiyorsunuz. KI TURKIYE GIBI BIRCOK CANLISI YA YOK OLMUS POP. MINUMUM seviyelere inmis bir ulkeyi konusuyorsak.lutfen Almanyadan falan ornek vermeyin, ben almanyada yasiyorum.buralarda gecmiste neler olup bittigini iyi arastiralim lutfe milyonlarca bizonun kokunu kurutan, ucsuz bucaksiz ormanlarda bile kurtlari pumalari son bireylerine kadar yok eden conilerden, 100 sene once sartlarin y.hayati icin cok daha kolay ve tehditkar olmadigi donemden Roswelthden ornekler vermiyelim lutfen sartlar cok degisti. Bu cagda y.hayatini tehdit eden onlarca etken var. Y.hayvanlari bu kadar tehdidi kaldiramiyor artik. DEVIR YOK ETME VURMA AVLAMA DEGIL K ORUMA KOLLAMA DEVRI, BIR BIREY BILE ARTIK COK ONEMLI. Almanyada ise doganin dengesini bozmuslar ne kurt ne ayi ne vasak birakmislar dogal dengeyi ve biyolojik cesitliligi geri dondurulemez sekilde tahrib etmisler. Simdi vah tuh deseler arkasindan bizim yok ettigimiz a.leopari gibi agit yaksalarda yok edilen canlilari geri getirmiyor.onemli olan var olani korumak y.hayati bu cagda bu kadar tahribati kaldiramiyor artik bunu anlamak bu kadar zormu.zevkiniz icin vurmayip onun yerine artik gunumuzde cok populer olan yine y.hayatiyla belki cok daha ic ice olacaginiz farkli acilardan yasayacaginiz foto avciligi yapsaniz ne kaybedersiniz gelecek nesiller sizi eli kanli yerine hayir dualari ile anarlar. Avciligin en son merhalesinin de tufegi duvara asip mutlak koruma oldugunu, birakin dogadan bir canliyi eksiltmek, bir dalin bile oldugu yerden kaldirmamak oldugunu kainatin var olan duzen ve ahenkinin oldugu gibi eksiz gelecek nesilere ulastirmak oldugunu da unutmazsiniz

delphin7 Çevrimdışı   Başa Dön