View Single Post
Eski 25-01-2012, 23:20   #3
tua
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-01-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 13
Sayın Kış Bahçesi;
Ozon bilindiği üzere en güçlü oksidasyon ajanıdır ve tüm yaşayan organik madde ile reaksiyon verir. Ozon içme suyu endüstrisi ve belediye atık sularının dezenfeksiyonu amacı ile de kullanılmaktadır.
Uygulamada dikkat edilmesi gereken noktalar
Ozon uygulamasında su, ozon enjektörü ile uygulama tankına pompalanır. Ozonun stabilitesini arttırmak için pH’nın düşürülmesi gerekir. Bu çok önemlidir. Bu nedenle ozon uygulama düzeneği, ozon uygulamasından önce pH’yı 4’e düşürmelisiniz bunun için nitrik asit ve sitrik asit kullanabilirsiniz.
Organik maddelerden ayrı olarak, humik asitler, pestisitler ve bazı mikro elementlerde ozon tarafından suda oksitlenerek düşük redoks değerine neden olurlar. Bu nedenle, etkin bir dezenfeksiyon için belli bir ozonlama süresi kullanılmalıdır.

Ticari ozon düzeneği ile yapılan bakteriyel testler 1 m3 drenaj suyunun 1 saat ve 10 gram ozon ile muamelesinin yeterli olduğunu ortaya koymuştur (Runia, 1995). Yanlız pahalı bir yöntemdir. Bu yüzden Topraksız tarımda besin solüsyonunun dezenfeksiyonun da kullanılır. Bunun yerine ısı uygulaması size daha uygun.

tua Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön