View Single Post
Eski 30-03-2007, 23:43   #3
arodopman
Ağaçsever

arodopman's Avatar

Giriş Tarihi: 23-08-2004
POLENLE KARŞILAŞMA VE TANIŞMA

Bilimsel bir anlatım olan yukarıda ki sözler sakın sizleri konudan soğutmasın. Konumuzun önemini ve yüzyıllardan beri bitkiler aleminde önemli bir yer tutan döllenmenin ana öğesi olan erkek üreme hücrelerini biraz daha detaylı anlatabilmek kaygısıyle yer verildi. Ve polene gelindi. Şimdi çiçekleri anlatırken neden dişi üreme organlarına gelindiğinde lafı değiştirdin diye düşünenler olacaktır aranızda. İnanın ki erkişiliğimin şovanist yanıyla davranmadım. Sadece bizi bu noktadan sonra ilgilendirecek olan polenin serüvenin bundan sonra başlayacağındandır. Milyonlarca üretilen polenlerin bir veya birkaç tanesi doğal işlevleri olan dişi üreme organını dölledikten sonra tabiat ana kendi kuralları gereğince, tohumu, meyveyi oluşturma süreçlerini aksatmaksızın yerine getirir. Bitkilerin parmak izleri olan bizim polenler ise kah rüzgarlarla savrulur, kah kurda kuşa yem olur Kahta sevimli başl arıları tarafından derlenip toparlanarak kovanlara doğru yola koyulurlar.

Bizim hikayemizde burada yerini almaya başlar ve uzayıp gider. Ta ki soframızda bir bardak su içinde eritilip içilerek vücudumuza girinceye dek.Peki ya ondan sonra. İşte asıl mesele de orada. Polen artık insan sağlığı için tüm mükemmelliği ile kullananın emrindedir artık.

Polenin sağlığımıza etkilerine geçmeden önce bu sürecin ayrılmaz bir parçası ve bu ürüne ismini koyan o dost yaratıklar olan arılardan söz etmeden olmaz tabii ki. Kısaca söz edeceğimiz arılar hakkında oysa yazacak öyle çok şey var ki. En iyisi fazla derinlere inmeden sadece polen ile ilgili bilgileri vermekle yetinip polene dönmeli. Yoksa konu toparlanamayacak kadar dağılacak, ağaçlar sitesinde bunların yeri ne diye de yönetim bana kızacak. Yine de sevgili Malina’ nın affına sığınarak şu arıcıklardan biraz söz etmeden geçemeyeceğim doğrusu.

(Devam edecek)

Eklenen Resimler

arodopman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön