View Single Post
Eski 24-01-2012, 12:35   #279
ykolko
Ağaç Dostu

ykolko's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Sayın Yener bey merhaba...
İstanbuldan bir ziraatci dostumuz diatomit getirmiş ve markette satılandan hem daha ucuz hemde 1 LT daha fazla,isterseniz özelinizden adresini verebilirim.
Besin eriği konusundada tabii ki mevsimine göre piyasada satılan sıvı besinleri kullanmaktayım (Dikkat edilecek husus,dinlenmeye çekilmiş,genelde serinde beklettiğimiz bitkilere sıvı besin ya çok düşük **** hiç vermiyorum)
Öncelikle Hoya çeliklerini köklendirmede Diatomit benim için olmazsa olmaz bir hal aldı,sadece benim hatamdan kaybetmiş olduğum,hoya bella dışında hiç bir kaybım olmadı(Gelişme fotoğraflarını daha sonra ekliyeceğim) Ayrıca büzüşüp ölmek üzere olan adeniumlarım diatomit sayesinde,kurtulup şuan yeni yapraklar vermeye başladı ben farklı bitkileri diatomit'de deniyorum şuan problemsiz gelişiyorlar,bunlar,sukulentler,orkide,karanfil çelikleri,ruj çiçeği,ful,yılbaşı,paskalyalarım vaktim oldukça yeni bitkileri de denemeye devam ediyorum şuana kadar çok memnunum,sanıyorum yakın bir zaman sonra evimdeki tüm bitkileri diatomit'e aktaracağım.(sukulent gibi,köklü bitkilerin diatomit'e aktarılmasından biraz çekinsemde,köklerini,ılık su altında iyice toprakdan arındırıp aktarıyorum,şuana kadar bir problem yaşamadım)
Diatomiti tüm dostlara tavsiye ederim ama önce uygulayacakları bitki ve diatomit sistemleri konusunda çok iyi araştırma yapmalılar)

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön