Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Flores
Ben 4 yıldır bahçemde 50 kadar kuşu besliyorum. Saka, kızılgerdan, serçe, ispinoz, baştankara. ..acaba bir kedi gelip birini avlayacak mı diye endişelenmemem için ne önerirsiniz? ...
|
Bu sorunun cevabını gözlemlerinize dayanarak bence gene en iyi siz verebilirsiniz.
En basit cevap, kuşları kedi için kolay av haline getirecek yerlere yem koymamak olacaktır.
Kedinin giremeyeceği dikenli tel ya da bitki ile belki yemlik bölgesi yapılabilir. Bir de kedileri rahatsız eden bazı bitkiler, kokular olduğunu duymuştum belki onlardan yararlanılabilir.
Kedinin arkasına saklanabileceği çalıların olduğu yerlere ya da tırmanabildiği ağaçlar her zaman kuşlar için tehlikeli olacaktır. Çok kuş hareketinin olduğu bölgenin kedi için cazip olması da kaçınılmazdır.
Bu arada kuşların seveceği tarzda ufak meyveli -yayılıcı muşmula, bazı ardıç türleri, sarıboya çalısı, üzümsüler
vb- bitki yetiştirmek, çiçeklerin bir kısmını tohuma bırakmak gibi yöntemlerle bahçede kuşlar için daha doğal bir beslenme ortamı yaratabiliriz.
Bahçelerimizde kuşlar da kediler de eksik olmasın...