View Single Post
Eski 23-01-2012, 14:22   #61
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Merhaba serkan hocam. Kolay gelsin.

17 Kasım'da, Ankara'da ki küçük kardeşimin bir işi için, onunla beraber Akhisar'a geldim (orman müdürlüğüne). Soma'ya çok gitmişliğim var ama hem Kırkağaç'ı hem de Akhisar'ı ilk kez gördüm. Akhisar ve Kırkağaç ovalarının toprak yapısı farklı gibi geldi bana (yoldan geçerken gördüğüm kadarı ile).

Kırkağaç ovasının toprağı daha koyu renkli (Bakırçay'ın bazı yerlerinde'ki kara toprağa benzettim). Akhisar ovası ise daha açık renkli. Ayrıca, sanıyorum Kırkağaç daha yüksek rakımda. Her ne kadar ova aşağıda olsa da, Akhisar ovası daha da aşağıda gibi geldi bana.

Dönüşte, Kırkağaç'tan bol bol kavun aldık ve hala birkaç tanesi bozulmadan duruyor. Bizim Bakırçay'ın kara kavunları, belki çok daha lezzetli ama nerede ise hiç dayanmıyor (en fazla Kasım ortalarına kadar dayanıyorlar'ki, o durumda dahi içleri fena pörsüyor).

İş dayanaklılık konusuna gelince, sanıyorum sizin Kırkağaç kavunun üstüne kavun yoktur.

Bu ilk fotoğraf'ta, yoldan Kırkağaç ovasınının bir bölümü görünüyor.

Name:  Kırkağaç ovası.JPG
Views: 1607
Size:  36.7 KB

Bu fotoğrafta'ki küpler ise, Akhisar'a yaklaştığımızda görününen yağ küpleri sanırım.

Name:  Yağ küpleri.JPG
Views: 1369
Size:  50.0 KB

Bu sazlar Akhisar orman müdürlüğünün bahçesinde bulunuyorlar. İlginç bitkiler vardı ama vaktimiz az olduğundan, giderayak bu sazları çekebildim.

Name:  Akhisar-sazlar..JPG
Views: 1224
Size:  43.3 KB

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön