Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kürşad
Tadı nasıldır bu kabağın? Çiğ mi yenir pişirilerek mi?
Fırında mı iyi olur sebze yemeğinde mi? Yoksa tatlısı mı olur?
Deneyimlerini bizimle paylaşan yok mu?
Örnek olarak kaz üzümü ekmekten bu sene vazgeçtim, hem çok yer kaplıyor hem de az meyve veriyor, ayrıca çok aromatik olmasına rağmen tadına da bir türlü alışamadık. Onun yerine çilek fidesi dikmek daha cazip geldi.
|
Catania pazarlarının birinde bana bundan hediye edilmişti. Dikenli üst kısmını soyup, doğradıktan sonra patates gibi haşlamıştım. Açık yeşil renkli haşlanmış patates gibi oluyor. Tat olarak patatesten farklı gelmedi.
Olsa yine yerim. Görünümü aldatmasın, yemek için çok güzel bir bitki.