Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag
Tomurcuklarınıza çok sevindim Sayın Zenfree, böyle soğuk günlerde içimizi ısıttı vallahi... Bİr an evvel çiçekleri açar inşallah. Chamacerus silvestrii'nin bu dönemde tomurcuğa kalkmasına ilk kez şahit oluyorum. Bende uzun zamandır var bu kaktüs, gerek içerde, gerek dışarda bırakarak değişik denemeler yapmıştım ama çiçeklenme zamanı hep haziran başları olmuştur.. Ben de çiçeğinizi merakla bekleyenlerdenim şu an...
Bir de Echeveria agavoides'in yaprak diplerinde minik siyah karartılar görüyorum, ne olduğunu tam anlayamadım, dikkatinizden kaçtıysa bakar mısınız? Bitki zararlısı olabilir.
Selamlar...
|
Sayın sakdag teşekkür ederim. C.silvestrii ben de endişelendirmedi değil. Zamansız tomurcuklandı galiba. İç mekanda olması sera etkisi yaptı diye düşünüyorum. Tomurcuğun olgunlaşıp çiçek vermesi uzun sürebilir veya kuruyup düşer (tabi bunu hiç dilemiyorum). Daha önce de "bir gecelik gelin" zamansız tomurcuklanmıştı, malesef tomurcuk kurudu.
E.Agavoides'in alt kısmındaki siyahlıkların toprak kalıntıları olduğunu düşünüyorum, sanırım sularken bu tür sıçramalar oluyor. Zararlı konusunda bu ara çok titiz ve amansız bir takipteyim.

Sizin yazınızı okuyunca hemen gidip baktım, zararlı gibi görünmüyordu.