19-01-2012, 16:07
|
#12
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
|
Amorphophallus Konjac
Amorphophallus Konjac

Hindistan, Çin, Japonya ve Kore'de yetişir. Yumrusu jelatin üretimi için vegan bir yedek kaynak olarak kullanılır.

Konjac bitkisinin kuru soğanı % 40 civarı glucomannan sakızı içerir.
Bu polisakkarit konjac jölesini yoğun viskoz hale getirir.
Konjac yumrusunda neredeyse 0 kalori vardır, ancak çok yüksek miktarda lif içerir .

Bu nedenle, genellikle bir diyet gıda olarak kullanılır.
Ayrıca kilo verdirici birçok ürünün terkibinde bulunur.

.
Düzenleyen Jezebel : 19-01-2012 saat 18:32
|
|
|