View Single Post
Eski 19-01-2012, 08:34   #14
backyard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Eklenti 86546

Kesme aşamasında bir farklılık yaptığım patates böreğini buraya ekliyeyim.
Dikkat edilecek şey, her tarafına malzeme iyice yayılmalı ve en üst katta malzeme olmalı.

Yufka sayısına göre, böreğin kalınlığı artacaktır. Kendiniz karar verin. 3-4 tane uygundur. Rulo yaparken yufkanın sonuna, malzemeyi ya da biraz su sürerek iyice yapışmasını sağlayın.

Yaptığınız rulonun baş ve sondaki kısmını kalınlığı eşit olmayacağı için kesip ayırın. Keskin bir bıçak kullanıp, keserken ruloyu ezmemeye dikkat edin. 1-1,5 cm gibi kalınlıklarla kesin. Şekli elipsleşirse, parmaklarınızla geniş bölümden sıkıştırıp yuvarlaklaştırabilirsiniz.

Kızartabilir (tercih edilir) ya da fırında pişirebilirsiniz. Fırında yapacaksanız (harcın içine biraz yağ eklemeniz iyi olur) üzerine yumurta sürebilir, susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
Ben de bu böreği malinanın yaptığı yöntemle yapanlardanım

İç tarifinde çok az eklemeler var:
- 4 haşlanmış patates
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
-3 yumurta
-125 gr. tereyağ (eritilmiş) + 1 fincan sıvıyağ
- 1-1.5 su bardağı peynir
- 3 yufka

Tüm harcı iyice karıştırıyorsunuz. Yufkanın üstüne sürülebilecek kıvama gelsin. Rulo yapıyorsunuz (bu kısımları mali anlatmış, hızlı geçiyorum)

Ben ruloyu yarım saat buzdolabında bekletiyorum, hem dinlenmiş oluyor hem de börek parçalarını dilimlemek daha kolay oluyor.

Sonra da yumurta sarılarını sürüp, doğru fırına veriyorum.
En sevdiğim börek haline geldi rulo börek. Bir keresinde pancar da ekledim.
Kırmızı rulo börek oldu, tadı da fena olmadı

Fotoğraflarını akşama eklerim

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön