Kafamda kurmak istediğime sisteme bir türlü karar veremedim. Sabah 7:40 gibi evden çıkıp akşam 6 gibi geliyoruz. 3 odamız ve bir balkonumuz iyi güneş görüyor ama malumunuz istanbulda havalar bu ara soğuk ve bazı bölgeler her daim rüzgarlı. Çalışma odamızın yarısını buna ayıracağım. Ben pencereninin önüne yatay boru akan su sistemi kursam ama besinli eriyiği serum sistemi ile saatte 50 cc'den damlatsam akşama kadar. Birde çıkış dren borusu koyup suyu bidonda toplasam. Sonra o suyun PH ve EC sini ölçerek yeni hazırladığım suyu serum hortumu ile vermeye devam etsem. Dibine bir de havalandırma sistemi kursam.... Pencerenin önüne asacağım iplere bitkileri tırmandırsam, boruyuda tavana asacağım kelepçelerle sabitlesem veya yan duvarlara kepelpçelesem nasıl olur. Bir boruyu da tavandan dikey çilek sistemi yapsam...
Açıkçası bu besini motorla vermek, drenaj sistemi kurmak geri basmak benim zamanımın yetişemeyeceği işler, ama böyle manuel daha rahat olur kanısındayım. Tabi karar bu işi bilen siz üstadların