Konu: susex tavuk
View Single Post
Eski 18-01-2012, 18:20   #77
wellness
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2011
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 413
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kivanç Mesajı Göster
Güvenmek ne demek? Ne aradığımı biliyorsam güven sorunum olmaz bence. Sadece Light Sussex tavuğunun adını duyup ben bundan istiyorum derseniz, biriside size benim tavuklarım Light Sussexdir derse ve bu bilgiye inanmak için sadece satıcının sözüne güvenmek zorunda kalırsanız elbette güven sorununuz olur.

Elbette her dışarıdan gelen iyi değildir, geçmişi bilinen üreticilerden almak gerekir. İngilizcede hayvan üreticilerine "breeder" denir, bu insanlar belli cinsleri belli özelliklere sahip olması için seçici üretime tabi tutarlar. İyi "breeder"ların hayvanları kaliteli olur, bu yüzden mesela hayvan tanımlarken sadece cins adı söylenmez, hangi üreticinin soyundan geldiği de söylenir.

Yabancılara güvenmiyorsanız neden yabancı cins tavuk istiyorsunuz? Bence şu noktada güvenilmemesi gereken birileri varsa o da Türk "Light Sussex" üreticileridir. Kaç kere tavuk getirttinizde hybrid çıktı? Hayali kazık yemeyi bir yana bırakın, bu ülkede fiilen birileri birilerine kazık atıyor.

Bu arada hybrid melez demektir.
Kıvanç Bey, siz beni yanlış anladınız. Ben size Light Sussex den hiç bahsetmedim ki. Bu ırk zaten yabancı bir irk. aslı ingiltere menşeeli. Benim demek istediğim eğer yumurta üretimi yapacaksanız çok uzun yıllardır Türkiye de yetiştirilen legorin cinsleri var. Yılda 300 yumurta veriyor. Onlardan da edinebilirsiniz. Ama süs tavuğu istiyorsanız o halde bazı risklere katlanacaksınız? eğer bir dolandırıcının eline düşmeniz alnınıza yazılmışsa ister yerli ister yabancı olsun, bir şekilde o dolandırıcının tuzağına düşersiniz. Ama yerli olursa en azından o kişinin tavuklarını gidip yerinde kümesinde görüp bir fikir sahibi olabilirsiniz. Mesela işini düzgün yapmaya çalışan bir kişinin kümesi son derece temiz, düzgün ve tertipli olur. Yabancı ırklarda besliyorsa mutlaka farklı bolmelerde tutuyordur. Bunlara dikkat edebilirsiniz.Yabancı olursa bunu görme şansınız da yok. Bu arada şunu da belirteyim. Ben bir tavuk yetiştiricisi değilim, hiçbir yetiştirici ile bağlantımda yok ve kimseyi de kayırmıyorum. Kalın sağlıcakla.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön