Sayın goksunlu, İlginiz için teşekkür ederim. Çoğu şeyde ben de sizler gibi öğrenci sayılırım. Esas, burada Sn. Kudret Hocamızdan ve daha nice bilgili arkadaşlarımızdan alacağımız çok şeyler olduğuna inanıyorum.
Hortumu, besin eriyiği ve havalanma işlemlerinin her ikisi için kullanabilirsiniz. Linki yazarsanız, videoyu yeniden yükleme yoluna gidebilirim. Pet şişeler boylamasına çok toprak alıp, az yer kapladığı için, genelde mor fesleğenlerimi yetiştiriyorum.

Mor fesleğen, taze olarak salatada ve kurutulup eklenirse, yemeklerde inanılmaz lezzet veriyor.

Tabi, bu saksının diğer bitkilerde de başarılı uygulamaları oluyor.

Bu uygulamada ise, üstteki saksı yoğurt kabının içinde olup, hava alması için kenarları ısıtılmış tornavida ağzı ile elek haline getirilmiştir. Aynı zamanda oturmuş olduğu yoğurt kabının da kenarından hava girebilmesi için daire şeklinde küçük bir delik mevcut olup, alt kısmıda gözeneklidir. Böylece, saksıdan damlama şeklinde gelen besin sıvısı kokopit içinden süzüldükten sonra üstteki saksının içine akar.
Ama burada da saksının süzgeçlerinden olası gelebilecek kokopit taneciklerinin damlama sistemini tıkamaması için, buraya önce çok gözenekli bir file ve üstüne akvaryum dere kumu yerleştirilmiştir. Böylece buradan drene olan su, alttaki besin kabına akar ve ayrıca hava taşı ile oksijenlenen su, pompa ile yeniden saksıya sirküle edilir. Sulama zamanlamasına gelince, şu ana kadar en iyi verimi şimdilik 2 saatte 15 dakika kadar bir sulama sürecinde buldum. Tabi, bu değişken olup, ortama ve iklimsel etkiye göre değişebilir.