View Single Post
Eski 18-01-2012, 16:21   #5
egetropical
Ağaç Dostu

egetropical's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yssahin Mesajı Göster
Sayın egetropikal 2 sorum var:
1)Biyokütle olarak kullanmaktan kastınız katı yakıt olarak kullanacaksınız sanırım. Yetiştirip yakmak zaman ve arazi kaybı gibi geldi bana. Başka bir biyokütle kaynağı tercih etseniz daha iyi olmaz mı?
2)Biyoetanol üretimini nasıl yapacaksınız? Rafineri veya genel anlamda tesis gerektiren bir işlem değil mi?
sayın yssahin, merhaba
katı yakıt olarak düşünüyorum. yakma tekniği biraz farklı. kendi yaptığım deney sobasında kullanacağım. piyasada pelet adıyla satılıyor. benim amacım çok ucuz maliyetli sistem kurmak. kendi veya kiralayacağım arazide sorhgum ekimi yapıp basit düzeneklerle (disitilasyon imbikleri ile) etanol üretip kalan posayıda pelet üretimi yapacağım. atık malzemeri fırında etanolüde bahçe aletleri, jenaratör ve traktörde kullancağım. Petrole bağımlığımızı azaltacak bir proje. (şu anki yakıtlar kömür ve orman ürünleri) küçük çiftlikleride , kendi enerjisini kendi üretecek çevre sorunu yaratmayacak temiz enerji kulanmanıda teşvik etmek.
şu andaki meyve kurutma makinam güneş enerjili. tek sıkıntı yaz dönemimde gündüzleri çalışıyor. temiz enerji kullanarak kışın ve geceleride kurutma yapmak. hedefim bu.

egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön