Konu: Kefir
View Single Post
Eski 17-01-2012, 19:33   #394
amatör hobici
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2009
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 934
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi stratejist Mesajı Göster
Arkadaşlar hangi sütü kullanmalıyız? Bana marketteki hazır kefirler daha güzel geliyor lezzet olarak. Hem pastorize, hemde uht süt denedim güzel bir lezzet tutturamadım. 24 saat denedim, 48 saat denedim. Tadı değişmiyor ekşiliği değişiyor.

Birde ortam ısısı lezzetine etki eder mi?
Sn,stratejist,
Market kefirlerinin üzerini okursanız çoğunda Kefir Mayası yerine Kefir Kültürü yazıyor. Onların doğal olduklarından şüpheliyim. Nasıl ki eskiden peynirlerin üzerinde Peynir Mayası yazıyordu; şimdi peynir kültürü yazıyor. Aynı yoğurtlarda olduğu gibi..Herhalde fazla tüketim olduğundan normal maya ile talebe yetişemiyorlar..Tadı da onun için değişik geliyor olmalı..

Ortam ısısı, mayalama süresi ve saklama koşulları da tadına tesir eder..

amatör hobici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön