Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Güler hanım benimkiler 1 haftadır bembeyaz şekerlenmeye başladılar. Ben sizden daha erken asmıştım, hatta benimkiler daha tam portakal rengi bile değillerdi. Bence 1-2 haftaya başlayacaktır sizikiler de.
Not:Beninkiler üstü kapalı, hiç yağmur almayan ama tamamen açık havadar yerdeler. Deli gibi rüzgar alıyorlar.
|
Bizimkiler kurutma işleminin son evresindeler. %40 kadarı tam kıvamında ve yavaş yavaş beyazlanma başladı. Paketleme için beyazlanmayı beklemeyeceğim, ideal kıvamını kaybetmemesi daha önemli. Geçen sene çok lodos vardı, bir parti olması gerekenden fazla kurumuştu. Bu yıl çok daha iyi gidiyor.
Başka bir şey de, şekerlenme paketlenmeden sonra da devam ediyor. Hatta geçen yıl vakumladığım paketlerde sonradan meyvelerin etrafı kalın bir şeker tabakasıyla kaplanmıştı.
Bazı arkadaşların pudra şekeri kullandığını görüyorum. Buna hiç gerek yok, meyvenin doğal lezzetini de değiştirebileceğinden tavsiye etmiyorum.