Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Heaven
Şu ana acayip bir şekilde şaşırmış bulunmaktayım. Çok mutlu oldum. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Zaten 3 sütun olduğundan birisini yakmakta sakınca görmüyorum. Dediğiniz yöntemi deneyeceğim.
bir çok katologa baktım ama teşhis edememiştim. Buradaki saksıyı değiştirip dar ve toprağı akvaryum kumu (silis kumu) ile karıştırıp diktim.
Anlamadığım bir konu var. kaktüsleri yan nasıl dikeceğim. saksıyı yan mı yatırayım. Bu çok zor olacak. mantıklı gelmedi. Daha önce asıl bunların ana gövdesi kırılmış ve kırılan yerden 1 tane çelik vermişti. bu çelik zamanla çok büyüyünce yanına gömdüm. eski ana gövdeyi de dibinden kesip toprağa gömmüştüm o tutmadı. ama yerinden yine çelik verdi.
Yakma işlemine gelince internette kaktüs yakarak çiçek açtırılmasıyla ilgili bir yazı bulamadım. Sanırım bir kaç uzmana da danışsam iyi olacak. Bir de hangi mevsimde yaktığınızı hatırlıyor musunuz.
Diğer uzman kaktüslerin yorumlarını da bekliyorum. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz.
Saygılarımla...
|
Pes diyorum, yani sözün bittiği yerdeyim... daha fazla yazmayayım site yasaklar beni