View Single Post
Eski 16-01-2012, 13:21   #263
ykolko
Ağaç Dostu

ykolko's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Sayın Manolya_ ( Asu ) ilginize teşekkür ederim.
Aslında bu konularda,çok uzman arkadaşlar var, onlar sizi daha doğru bilgilendirir,acizane, ben ancak fikrimi söyleyebilirim.
Görüşümü söylemeden önce,sararmış yaprağı olan hoyanızın köküne ve gövdesine(dal)bakmak lazım,çürüme onlardada varmı?eğer varsa benim tavsiye edebileceğim bir şey neyazıkki yok,eğer gövde ve kök sağlıklı ise kuru yaprağı koparıp,sağlam yapraklı gövdeyi,ılık su içince kökleri zedelemeden,iyice topraktan arındırıp,diatomite çift kap yöntemi ile(çift kap yöntemini daha önceki sayfalarda anlattığımı sanıyorum) dikerseniz,diatomite uyum sağlayabilirse düzelebilir.(bende uyum sağladı)
Ayrıca fazla sulamadan bu bitkinin toprağında küf oluşumuda var gibi geldi.
çift kapta diatomit içindeki bitkilerim şuanki şartlarda 8-10 gün dış kabın içindeki su ile idare ediyor.
Umarım hoya'nızı kurtarabilirsiniz,oldu ya kurtaramadınız üzülmeyin, sizdeki Hoya carnosa sanıyorum,bol buluna bir tür,zaman zaman arkadaşlar çelik paylaşımı yapıyorlar, onlardan tedarik edebilirsiniz,diğer seçenekte benim hoya carnosam daha çok küçük,çelik alabilecek boy'a gelirse ben size gönderirim.
saygılarımla.

ykolko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön