View Single Post
Eski 16-01-2012, 11:41   #721
Heaven
Ağaç Dostu

Heaven's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
Çiçek açması için kaktüs dikenlerini yakmak

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
iyi günler heaven bende de bu cinsten kaktüs vardı yaklaşık 15 yıl önceydi artık 3 metrelik çitalarla yukarı doğru bağlamıştım .bu kaktüsün kenardan filiz vermesini istiyorsanız yan bir şekilde dikmeniz gerekiyor tabi daha büyük bir saksıya çieçek açmasını istiyorsanız ne yapmalısınız biliyormusunuz.Dikenlerini yakmanız gerekiyor.Ben denemiştim o zaman gerçekten açmıştı çiçek çiçekleri de aynı bir gecelik prenses gibi renkteydi ve aynı onun gibi akşam açıp sabaha kadar tekrar soluyordu.Denemekte faydanız var zaten çakmağı bir tarafına tutunca hemen dikenler yanıveriyor ve dikenler bitince gövdesine zarar gelmiyor..Kolay gelsin...
Dediğiniz yöntemi belki deneyebilirim.
bir çok katologa baktım ama teşhis edememiştim. Buradaki saksıyı değiştirip dar ve toprağı akvaryum kumu (silis kumu) ile karıştırıp diktim.

Anlamadığım bir konu var. kaktüsleri yan nasıl dikeceğim. saksıyı yan mı yatırayım. Bu çok zor olacak. mantıklı gelmedi. Daha önce asıl bunların ana gövdesi kırılmış ve kırılan yerden 1 tane çelik vermişti. bu çelik zamanla çok büyüyünce yanına gömdüm. eski ana gövdeyi de dibinden kesip toprağa gömmüştüm o tutmadı. ama yerinden yine çelik verdi.

Yakma işlemine gelince internette kaktüs yakarak çiçek açtırılmasıyla ilgili bir yazı bulamadım. Sanırım bir kaç uzmana da danışsam iyi olacak. Bir de hangi mevsimde yaktığınızı hatırlıyor musunuz.

Diğer uzman kaktüslerin yorumlarını da bekliyorum. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz.

Saygılarımla...

Düzenleyen Heaven : 31-01-2012 saat 08:48
Heaven Çevrimdışı   Başa Dön