View Single Post
Eski 16-01-2012, 05:47   #360
sariefe
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 Mesajı Göster
ben de sizden esinlenip bir ada modeli yapmaya çalışsam kızmazsınız umarım. kopya çektiğim için.
Estağfurullah. *Baba olmak güzel bir duyguymuş.

* Fikir babası

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree Mesajı Göster
Bu biraz da senin adana bağlı, kolay olursa takit edebilirim. )
Taklit bir yana, bence daha iyisini yaparsınız

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meraklı_amatör Mesajı Göster
Uzun lafın kısası, ellerine sağlık hocam.
Teşekkür ederim sayın meraklı_amatör.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sevgili sariefe,

Bugün sayfanızı tekrar dolaştım ve gözlerime inanamadım. ne hoş bitkiler edinmişsiniz, ne güzel düzenlenmiş hepsi de. Koleksiyonunuz geniş olduğu kadar düzeni de övgüyü hakediyor. Ellerinize sağlık.

Mammillaria luethyii benim en beğendiğim ve en çok sevdiğim türlerden. İlk aldığım bitkiyi kaybettim, ikincisi ise yetersiz ışıktan biraz form değiştirdi. Güney cepheli cam içinde evin en aydınlık yerinde ama yine de burada bu kadar oluyor. Işık az olursa küre formunu kaybediyor. Umarım çiçeklerini de göreriz.
Sevgili selenn,

beğenmenize sevindim. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Mammillaria luethyii benim de en sevdiklerim arasında ve ben de ilkini kırmızı örümceğe kurban verdim. Malumunuz kış döneminde yurt dışı alışverişler kesiliyor. Sezon açılınca ilk edineceğim türler arasında yine o da olacak. Tabi başka neler neler

Bu arada İstanbul' dan rüzgar gibi geçtiniz. Beşiktaş' daki buluşmaya gelip sizinle sohbet etmeyi çok istedim. Fakat gün biraz "hanımlara" gibi gözüküyordu ve geri adım attım. Neyse fuarda görüşürüz dedim. Vardığımda siz çıkmıştınız. Sonuçta görüşemedik. Güzel haberlerinizi teyzeniz Güler Hanım' dan alıyoruz. Kursunuzu başarıyla tamamlamışsınız. Kutlarım. Bir daha ki gelişinizde görüşmek dileğiyle. Sevgiler...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN Mesajı Göster
Sayın sariefe, 2012 ile başlattığınız sergi ve beraberindeki bilgiler çok güzel sizi tebrik ederim. Ayrıca bütün Türk dilleriyle yaptığınız yeni yıl mesajları da çok hoşuma gitti. Bizler yeni yılı birer takvim günü olarak görüyor ve kutluyoruz ancak kendi kültürümüzden kopmadan kutlasak keşke. Bizim dini bayramlarımızı hiçe sayan batı, kendi dini bayramları olan noeli neredeyse kendisi gibi kutlayan bir toplum haline getiriyor bizi. Oysa sizin yazdığınız bu eski Türk geleneğini okuyunca kendi kültürümüze değil de başkalarınınkine ne kadar da yapışmış olduğumuzu farkettim de ondan yazdım. Umarım yeni nesillere kendi öz kültürümüzü anlatıp benimsetebiliriz. Tekrar tebrik ederim.
Ada projenizi de destekliyorum. Devamını da bekliyorum. Bu böyle bir saksıyla olmaz. Artması dileğiyle sağlıcakla kalın.
Sayın AizoaceaeFAN, sergimi beğendiğiniz için ve sunumum hakkında söyledikleriniz için çok mutlu oldum. Teşekkür ederim.

Tarihi, özellikle de kendi tarihimizi bilmek ama doğru bilmek çok önemli diye düşünüyorum. Zaten eski Türkler' deki ağaç süsleme geleneğini paylaşırken de amacım doğru bilginin bilinmesi içindi. Fakat amacım kimseye bu gelenekleri aşılamak değildi. Çünkü siz de farketmişsinizdir ki orda yazılanlar eski Türkler' e ait eski inanışlar ve bizim bugünkü inanışlarımıza tersler. Dediğiniz gibi bu ritüeller dini inanışla ilgili. Dolayısıyla ne Hristiyanlar' ın, ne eski Türkler' in ne de şimdi bizim ortak payda da birleşmemiz söz konusu değil. Çünkü farklı inanışlara sahibiz ve yeni yılı sadece özel bir takvim günü olarak kutlamak durumundayız. Diğer yandan biz bugün itibariyle dini bayramlarımıza bağlıyız. Fakat bence en az dini bayramlar kadar milli bayramlarımız olan 19 Mayıslar' a, 29 Ekimler' e, 23 Nisanlar' a, 30 Ağustoslar' a da gereken önemi vermeli ve çocuklarımıza bu günlerin önemini anlatmalıyız. Gelecek nesillere aktarmalıyız. Bir ülke değerlerini kaybederse orda inançta sekteye uğrar. Bizim ülkemizde şu anda yapılmak istenen de budur. Tabi ki bu söylediklerim size bir cevap niteliğinde değildir. Sadece biraz doluyum ve değinmeden geçemedim

Ada' ya gelince, henüz kaba inşaat halinde. Daha çok işi var. Hele bu bitsin. Diğerlerine sıra gelir. Adaya bir lithops tarlası yapsam herhalde en çok siz sevinirdiniz. Ama böyle bir ada ancak size yakışır. Lithops adası.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ Mesajı Göster
Sahi, ada ne alemde bende meraktayım.
Sevgili Manolya_ adamız mevsim itibariyle gezilecek durumda değil. Değişen bişey yok. Önümüzdeki hafta sonu Ağva taraflarında araziye çıkacağım kısmetse. Doğadan temin edeceğim yosunlarla adanın biraz daha renkleneceğini düşünüyorum. Merak etmeye devam edin lütfen

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön