Sayın selenn merhaba...
Bildiklerimi sizlerle paylaşmakdan zevk duyarım sonuçda bende forumlar sayesinde bir şeyler öğrenme çabası içindeyim.
Sırası ile ve bildiğim kadarı ile size aktarayım.
Seramis dediğiniz madde hakkında bilgim yok,diatomit bildiğiniz gibi doğadan çıkan doğal bir madde,anlattığınız gibi diatomit'de suyu ve besini emiyor,su emme oranı sanıyorum %35 (Yanılıyor olabilirim) bitkiler ihtiyacı olan nemi,diatomitden emerek alıyor,kök yapısı seramisde zayıf demişsiniz,benim denemelerimdede,toprağa nazaran,diatomitde kökler adeta misina gibi güçlü oluyor,( kışın hiç su verilmemesi tavsiye edilen adeniumların uzayan kökleri devamlı suyun içinde olmasına rağmen,hiç kök çürümesine rastlamadım) Benim hoyalarımın çoğu Diatomit içinde,çelikden köklendirdim ve gayet güzel gelişiyorlar.
Sıvı besin olayını kullanmış olduğum çift kap yönteminde dış kabın içine,(1,5 cm yükseklikte) tavsiye edilen oranın 1/4 kadar suyla inceltilmiş sıvı besin koyuyorum,dış kabın genişliği fazla olduğu zaman,suyu ve besini tüketmeside gecikiyor (bende bu aylarda 10 gün sürüyor)
Anlamadığınız,**** benim bilebildiğim kadarı ile sormak istediğiniz soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz,elimden gelediğince yardımcı olmaya çalışırım.
|