View Single Post
Eski 15-01-2012, 14:34   #254
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Sayın ykolko, Adeniumlar nasıl canlanmış diatomitte, maşallah. Son zamanlarda ditomitten olumlu anlamda o kadar çok bahsedenleri duyuyorum ki benim de ilgimi çekmeye başladı.

Müsadenizle birkaç aklıma takılan konuyu sormak istiyorum size. Ben son zamanlarda burada sıklıkla olumlu gelişmeleri dile getirilen bir malzemeyi kullanıyorum, seramis diye.
Seramis içine suyu hapseden süngerimsi özelliği olan bir malzeme ve sulama yaparken her seferinde bitkinin topraktan alması gereken vitaminleri sulama suyuna katıyorum. Menekşelerde, hoyamda ve bazı diğer bitkilerde olumlu sonuç almama rağmen kaktüs ve sukulentlerde sonuç hüsran oldu.

Diatomitte de vitaminler sulama suyuna mı katılıyor? Bir diğer sıkıntım da uzun bir müddet evde bulunmadığınızda susuzluğa engel olmak için ne yapıyorsunuz acaba? Zira bendeki bitkilerde evde olmadığımz dönemde topraktakiler seramistekilere nazaran daha dayanıklı oluyor. Seramisi düzenli belli periyodlarda sulamam gerekiyor. Oysa topraktakiler suyu saksı tabağından çekiyor. Diatomiti daha evvel tecrübe etmediğim için aklıma takılan noktaları sormak istedim size, teşekkürler.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön