[QUOTE=drhegeli;894598]Sevgili tturt,
aldığın beyaz hibiscus H. arnottianus mu? Hawaii orjinli ve kokulu bildiğim kadarıyla... Elinde varsa, budamada falan artan çeliklere talibim...
Sevgili Drhegeli,
Bu aralar tamamen ithal rosa sinensis tohumlarına ve bitkilerine odaklandığımdan bu mesajınızı doğru algılamamışım. Geçtiğimiz sezon içinde çektiğim hibiscus fotoğraflarına bakarken bu mesajın aklıma geldi ve araştırdım.
Haklısın aşağıya fotoğraflarını koyduğum hibiscus arnottianus, internetten yaptığım araştırmada hem yaprak yapısı hem çiçek yapısı hem de çiçek tomurcuğu olarak aynı. Çiçek tomurcuğu rosa sinensislerden farklı. Ben hibiscuslar kokmuyor bildiğim için hiç koklamadım. İlk işim ilk çiçeğinde koklamak olacak.
Bu sene ondan da çelik almıştım. yarın işyerinde bakacağım umarım tutmuştur. Birden fazla çelik almıştım. Mart ayında da alacağım. Tutmuş çeliklerden biri sizindir sevgili drhegeli.
Aşağıya üç fotoğraf koyuyorum. İlk fotoğrafın sol alt tarafına bakarsanız tomurcuk yapısının farklı olduğunu göreceksiniz. 2. Fotoğraf açarken tam açmamış hali. Son fotoğraf ise tam açmış hali. Çoğu hibiscus bir gün açıkkalırken bu 2-3 gün açık kalıyor.