View Single Post
Eski 14-01-2012, 13:46   #15
Wolf_Kanuni
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Sn. Nuri Mürvet, vakit ayırıp bizlere yardımcı olduğunuz için öncelikle çok teşekkür etmek istiyorum.

Önümüzdeki günlerde bahçemdeki ağaçlara hem şekil vermek, hem de ölü dalları temizlemek için budama yapmayı planlıyorum. Evim İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde... Daha önce okuduğuma göre, bu budamalardan hemen sonra bordo bulamacı veya bakır sülfat gibi bir ilaçla kaplama yapmak öneriliyor. O yüzden kışın koruyucu ilaçlarla budama konusunu aynı anda düşünüyorum... Ancak ne gibi bir koruyucu ilaçlama yapmam gerektiği konusunda emin değilim. Geçen sene birer ay arayla bordo bulamacı ile ağaçlarımı kaplamıştım. Sizce bu yeterli olur mu (veya bordo bulamacı yerine bakır sülfat ya da farklı birşey uygulamam gerekir mi)?

Bu sorumu bahçemdeki değişik türdeki ağaçlar için ayrı cevaplarsanız çok sevinirim:

1. Meyve ağaçları - kiraz, vişne, ayva, kayısı, dut, narenciye (limon, lime, mandalina, greyfurt vs.. )

2. Süs bitkileri (manolya, oya ağacı vs... ve güller)

3. Limon selvi ve arokarya gibi herdem yeşil iğne yapraklılar.

4. Japon akçaağaçları - Evet bu yöreye tam olarak uygun ağaç değiller ancak farklı kültivarlardan toplam 16 adet ağacım var ve bazıları neredeyse 2 senedir benimle ve bu iklime gayet uyumlu bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar. Herhangi bir kış ilaçlamasında özellikle bu ağaçlarıma zarar verir miyim diye endişeliyim.

Wolf_Kanuni Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön