View Single Post
Eski 13-01-2012, 11:14   #39
canannuman
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci Mesajı Göster
Sn. canannuman,

Sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun. Ürünler çok imrendirici duruyor.

Bence siz ortak alanlara da el atacak gibi duruyorsunuz, iyi çalışmalar dilerim.
Ciğerimi okumuşsunuz el attım bile. Kapımın hemen dışına 2 adet beyaz oya ağacı ve biraz ileride bulunan çalıların arasına kırmızı vişne renkli oya ağacı bodur olanından ektim gelen giden tohumunu aldı. (Galiba vişne rengi tutmadı çünkü geç ektim sıcakta sulanmadı vs.). Sağa sola duvar kenarlarına doğru gül çeliği filan sapladım. Ya tutarsa misali.
Bu senede boş kısımlara fidelerimin fazla kalanlarından vs çiçekler olursa dikerim. En azından ektiğim çiçeklerden olan tohumları çiçek merağı olan oranın insanıda edinir. Ortak alanda gözümün önünde olan müsait yerlere çiçeklerden tutturabilirsem tuttururum önemli değil isterse kökünden alsınlar ister çelik alsınlar ben üretmeyi seviyorum. Zaten herkez çiçeği sevdiği için sıkıntı olmaz. Komşularımdan ağaç ve çalı altlarının renklenmesinden memnun olacaklarını belirttiler. İsteyen herkeze çelik verdim, veririmde canı gönülden ama izinsiz ot bile yolunsa çok kızarım demediğimi bırakmam huyumu anlatabildim sanırım etrafımdakilere o yüzden isterkende öyle istiyorlar siz yoktunuz alacaktık ama siz kendiniz verin bilirsiniz nasıl kopacak filan diyerek istiyorlar. Yoksa helal olsun istesinler, kökü ile vereyim. Ama izinsiz alınan hiçbirşeyi af etmem, direkt yüzüne haram ederim . Öylede bir huyum var.
Ben izin almadan kimsenin otunu kopartmam, kimsede benim otumu kopartmasın yani.
Umarım sert davrandığımı düşünmezsiniz ama bu konuda biraz hassasım. Ortak alandan izinsiz alabilirler veya istedikleri birşey olursa kendi bahçemden memnuniyet ile veririm. Ama izinsiz alınınca, bitkide küsüyor inanın kökü kuruyor ben bunu yaşadım. Belki batıldır ama sanki mahremim onlar benim izinsiz çok kızıyorum.


Düzenleyen canannuman : 13-01-2012 saat 11:31 Neden: Cümle mana ve virgülsüz anlaşılmayan yerleri düzeltmeye çalıştım.
canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön