Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn
Kleinia stapeliaeformis
Senecio stapeliaeformis olarak da bilinen bu bitki Asterceae familyasına aittir. 30 cm.-60 cm. arasında boy atabilen bitki kuraklığa dayanıklıdır. Yarı gölge veya tam aydınlık ve güneş alan ortamlarda yetiştirilebilir.
Bitki gövdesi köşeli ve köşelerde sıralanan dikenli bir yapısı vardır. Yeni sürgünler bu köşeler üzerinde yetişir veya alttan sürgün verebilir. Yeşil gövdesinde mor hareler mevcuttur.
Çiçeklenme dönemi her ne kadar bahar sonu yaz başı olarak belirtilse de sevgili Gül Batur'un bu mevsimde tomurcuklanan bitkisini görünce şaşırdım. Bendeki bitki Temmuz ayında çiçeklenmişti.
Eklenti 263812
Eklenti 263813
Eklenti 263814
|
Sevgili Selenn;
İnsanı imrendiriyorsunuz, ne hoş ve zarif bir çiçek açmış bu böyle, harika görünüyor.
Tabi diğerlerinin de hakkını teslim etmek gerekir, aslında sizin sihirli ellerinizden kaynaklanıyor her şey.
2010 da bir aranjman yapmıştım ama bu İstanbul git gelleri dolayısı ile komşularıma bıraktığım bitkilerimden pek çoğunu kaybettim, bunların arasında kaktüs aranjmanım da var.
Şimdilik yeni bitkilere cesaret edemiyorum ama bahçemde yaşayabilecek soğuklara dayanıklı bir kaç çeşit araştırıyorum.
Sevgiler.
Not:C.tesi günü fener kavurması yiyoruz, inşallah bir gün sizinle birlikte yemek de kısmet olur.