View Single Post
Eski 12-01-2012, 01:00   #479
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. Nuri Murvet,

Gülibrişimi sizin fotoğraf üzerinde örneklediğiniz gibi budayacak, ve ilerleyen dönemlerde yine fotoğraf ile ağacın gelişimini paylaşacağım.

Size danışmak ve fikrinizi almak istediğim diğer bir konu da, Jakaranda ağacı ile ilgili, sağ tarafa eğik gelişen gövdeyi alttan komple budayabilir miyim sizce? Şu andaki amorf görüntü için siz ne düşünüyorsunuz? Jakarandanın sağ tarafında 4m kadar aralıkla bir de Delonix regia büyümekte.

Ben aslında ağaçların amorf gelişmiş formunu seviyorum. Fakat siz ileride Delonix' in gelişimini de göz önüne alarak, bunun sorun olabileceğini öngörürseniz, ben de erken dönemde şekil vermeyi tercih ederim. Yani tavsiyeniz üzerine budamam gerekliyse, yaprak dökmesini beklemeli miyim, yoksa şimdi uygun mu?

Eklenen Resimler
 
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön