Konu: Rottweiler
View Single Post
Eski 11-01-2012, 20:15   #16
Arnavut
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Lightbulb

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mavi_ay Mesajı Göster
Rottweiler alman ırkıdır sivas kangalın nasıl amerikan yunanı olmazsa rottweilerin da macarı filan olmaz. Bu çeşitlemelerin sebebi şudur rottweiler 80 li yılların sonunda türkiyeye giriş yapmıştır o yıllarda türkiyeye giriş yapan rottweiler sayısı az olduğu ve çiftleştirecek eş bulunamadığı için uzun yıllar bu köpekler dobermanlar ile çiftleştirilmiştir. bu çiftleşemeler sonucu doğan yavrular rott un tam özelliklerini taşımadığı için uzun burun gibi.. bu alman değil macar rott u ondan başka diyerek insanlara satılmıştır. Rottweiler küt burunlu ve tıknaz bir hayvandır yok 90 kilo yok şukadar uzun kangal kadar boyu var denilen rottlar ne yazıkki safkan değildir.
Ben bu mesajı nasıl görmemişim? Mavi ay mesajında " 90 kg rotweiller safkan olmaz v.s." tarzında bazı cümleler kurmuş.Benim daha önce yazdığım konuda SAFKAN rotweillerim kont'un 90 kg olduğunu yazdığım için kendimi muhatap hissettim.Bu düşüncede haksızmıyım mavi ay? Şayet haklı isem; Rotweillerdan az çok anlıyorsanız ırk standartı olarak 50-60 kg arası olabileceği fakat aşırı kilolu olmasının dünyanın hiç bir yerindeki yarışmada diskalifiye sebebi olamayacağını bilmeniz gerekir? Köpeğimin kilolu olması tamamen sevgimden,bakımımdan ve asaletindendir.Köpeğim, Macaristan'dan ithal edilmiş olup tüm ırk standartları ve belgeleri tamdır! Eğer http://www.agaclar.net/forum/614796-post14.htm bu mesajda yer alan fotoğrafta sağda olan köpeğe dikketlice bakarsanız da ömrünüzde görebileceğiniz en örijinal rotweiillerdan birine bakmış olursunuz

İlave olarak konuyu takip eden arkadaşlarımızı yanlış yorumlarınızla yönlendirmemeniz adına;

Rotweiller ırkının, Mastiff sülalesinden geldiği ve ismini Almanya'da ufak bir kasaba olan ''Rotweill'' den aldığı bilinmekte, Rivayetlere göre, 1800'lü yıllarda bu ırkın neslinin tükendiği, 20. yüzyılın hemen başlarında, tekrar ıslah çalışmaları yapılarak üretimine başlandığıdır.Daha sonraki ıslah çalışmalarında Macaristan'ın katkısının çok büyük olması sebebiyle bu cinsin adı Macar olarak da anılmaya başlanmıştır.

Ayrıca bir başka mesajınız da;

"Rottweilere gelince rottweiler aynı kangal cinsi gibi soyu 1000 yıla dayanmaktadır insanlar tarafından geliştirilmemiş doğanın kendiliğinden getirdiği bir cinstir. adrk kurulmadan yüz yıllar öncede var olan bu cinsin kurum tarafından her cinstede olduğu gibi belli standardı belirlenmiş bu standadın dışındakiler ya safkan değil **** soyunun özelleğini tam olarak taşımıyor ifadesi ile adlandırılmışlardır." demişsiniz. Fakat yine tutarsız şöyle ki; Bu ırkın atalarının mastifler olduğu belirlenmiş ve zaman içerisinde insanların ırk ıslahı çalışmaları sonucunda bugün gördüğümüz rotweillerların meydana geldiği tüm dünya tarafından bilinmekte ve kabul edilmektedir.

Şimdi size soruyorum bir rotweillerın orjinal olabilmesi için sizin tarafınızdan verilmesi ya da satılması veyahutta sizin köpeğiniz mi olması gerekiyor? Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın, yapmaktan da kaçının ki bu ırka gönül vermiş arkadaşları daha fazla yanlış bilgilendirmeyin!

Sonuç olarak herşeyi geçelim, Benim köpeğim yinede dünyanın en safkan en mükemmel köpeği çünkü o benim ve ben onu severek özen gösteriyorum .

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön