Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeyve
sn. hk50 abi,
sen eninde sonunda bizi ekmeğimizden edecen ve köyümüze döndürecen 
şaka bi yana bahçen harikanın ötesinde.eline koluna sağlık böyle bir bahçeyi oluşturduğun ve bizimle paylaştığın için.
ben de hayallerim için 2 yıl önce başladım.memleketime (gümüşhane-köse) ev yaptım.ev çok şükür 4-5 ay önce bitti.sıra geldi bahçemi yapmaya.bu yaz bahçe şekillenir inşallah.yaklaşık 1000m-1500m arası olacak evle birlikte.yani sizinki gibi büyük değil.
ancak yaşım daha 29 ve memurum  tayinimi ilçeye aldırmayı düşünüyorum bahçeyi yaptıktan sonra artık.mevlam nasip eder inşallah.
evim bu..
mimar mühendis değilim ama tasarımı projesi hepsi bana ait. 
|
Sn zeyve
Eviniz hayırlı olsun.Benim ilkem şu,Bahçe yapmak kimsenin tekeli altında değil.Dünyanın en ünlü vede bilğili peyzajçısına bahçe yaptırsan mutlaka bir eleştirileçek tarafı bulunur.Tek goncaya methiye üstüne methiyeler yazarsın,
Fakat Ovalar dolusu gelinçik tarlasını görmezsin.Yerli bitkiyi öğrenmiyen ziraat mühendisimiz fransızca çiçek isimleri ile kedini bilmiş gösterir.
Bence bahçe zevkine göre Ağaçları sebzeleri gülleri çiçekleri torakla buluşturup büyükmek değilmi? Bahçen nasıl olursa olsun.Toprak su Bitki.
Bahçe yapmaktan herkes anlar.Herkes yapabilir.Korkulaçak bir tarafıda yok.
Herkesin zevki başka başka.Ben taş bina Ağaç örtülü,Taşdan yapılmış merdivenleri seviyorum.Ağaçlar özgürçe birbirine karışmış ,Çiçeklerin sarmaş dolaş oldugunu Gönye metre çilpi kullanılmamış bahçeleri seviyorum.
Saygılarımla