Konu: Nergis
View Single Post
Eski 09-01-2012, 16:55   #1027
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Bu yıl Double Daffodil Erlicheer türü katmerli-kokulu nergislerimi kasım başlarında daha büyük saksılara ektim..
50 santim çapında 50 santim derinliğindeki saksılarıın birinde geçen yıl sayın Romantik'ten satın aldığım hünnap, birinde davulga (kocayemiş-dağ çileği), diğerinde ise güz yemişi (Elaeagnus umbellata) ekmiştim..
Bir taraftan bu fidanlarım büyürken kasımda nergislerimi ekiyorum..Nergis yaprakları ve soğanları haziran sonunda kuruduktan sonra ise 15 kök kıl biber ekiyorum..Bütün yaz organik kahvaltılık biber alıyoruz..Her gün 4-5 tane kopardık bu yaz..
Böylelikle 3 saksı da dört mevsim boş durmuyor..
Ayrıca derin oldukları için nergisler oldukça keyifli bu yıl..

İlk iki fotoda Double Daffodil Erlicheer tür nergislerim, üçüncü ve dördüncü fotoda ise, 1 sümbül 3 muscari ve 6 adet te değişik bir nergis türü var..
Bu nergis türünü ihmal etmiştim..Sarı ve çok büyük katmerli çiçeği var..Köyde bahçede ekiliydi..yıllardan beri yavrularını ayırmamıştım..bu yıl söktüm..irili ufaklı 40 yavru vardı..En irilerinden İstanbul'a getirdim..İnşallah açarlar bu yıl..Açacak gibi duruyorlar..Bu türün adını tam tesbit edemedim ama en çok Double Campernelle türüne benziyor, yaprak rengi bile çok farklı dikkat ederseniz; mavimsi yeşil gibi..:

Daffodil Double Campernelle | Daffodil Bulbs for Sale | DAFFODIL DEPOT

Eklenen Resimler

Düzenleyen pria : 13-01-2012 saat 12:05
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön