Sağolun Serkan Bey, bizim latincik nelere yarıyormuş meğer, turşu, sirke iyi vallahi.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul
LATİN ÇİÇEĞİ
Bilinen Bileşimi : C vitamini, glükosilinat, hardal yağı ve ne olduğu bilinmeyen bakteri yok edici bileşikler bulunur. Bitkinin yaprak, çiçek ve yakıcı lezzeti olan çiçek tohumları salata olarak yenilir. Körpe çiçek tomurcukları ve yeşil durumdaki tohumları turşu yapılarak tüketilir.
Sirkesinin Yapılışı : 500 ml ( yarım litre ) sirkeye 25 tane çiçek kullanılıyor. Bunun için bir kavanoza beyaz üzüm sirkesini koyuyorsunuz ve içine çiçekleri atıyorsunuz. Kavanozu sıkıca kapatıp, ışık almayan bir ortamda 3 hafta bekletiyorsunuz.sonucunda salatalarda kullanabileceğiniz ve harika tadı ve rengi olan bir sirke oluşuyor.
Faydaları
İştah açarve hazmı kolaylaştırır.
İskorbüt hastalığına fayda sağlar. idrar söker
Solunum yollarındaki rahatsızlık, bronşit, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda etkilidir.
Saç dökülmeleri ve tırnak kırılmalarını önlediği düşünülmektedir.
|