View Single Post
Eski 08-01-2012, 14:47   #21
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onurismail Mesajı Göster
Arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bikaç haftadır tohum ekiyorum fakat bunlar biraz büyüdükten sonra fidanları yumuşayıp yere düşüyor ve ölüyorlar sararma falan yok. Yaz sebzeleri olduklarından dolayı mı ? Evde yetiştirmeye çalışıyorum pencereye biraz yakın tutuyorum. Güneş ışığı mı yetersiz sizce? Bir de tam gövde kısımlarında yani fidanın yumuşak sap kısmında halka halka çatlaklar oluyor. Torf ph 6 - 7 arası ve perlit kullanıyorum fazla su vermiyorum. Suyu oda sıcaklığında klorsuz veriyorum. Zaten torf gübreli olduğundan dolayı vitamin eklemiyorum. Bunu neden sorduğuma gelince biraz da ışık problemini çözmek için. Bana göre ışık kaynaklı olabilir. Biraz daha yaprak vermesi gerekirken sadece fidanın boyu gereğinden fazla uzuyor.

Güneş enerjisi yerine ne kullanabilirim? Başka sitelerde metal halide ve sodyum lambaları önerilmiş. Bunlar hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok mutlu olurum.. Teşekkürler
Çimlendirmek için gübreye hiç gerek yok. Hatta içinde bılundurabilecekleri mantar ve bakteriler çeşitli hastalıklara sebep olabilirler. Fideleriniz mantar hastalıklarından ölüyor gibi geliyor. Çimlendirme ortamını strelize ettiniz mi?

Fotoğraf koyarsanız daha iyi anlayabiliriz.

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön