View Single Post
Eski 07-01-2012, 10:14   #44
eflone
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2011
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Herkesin yeni yılını kutlarım.
Forumdan uzak kaldığım süredeki gelişmeleri aktaracağım.

Solucanların kabına yarı yarıya olacak şekilde gazete koydum. Şu an emin olacak derecede düşüncem o ki, solucanların kitle ölümlerine sebep olan şey yeni besin eklendiğinde kabın saatler içinde solucanlara ölüm saçabilecek kadar dar olması. Bir anda ortam kaçamayacakları kadar toksik oluyor ve malesef gazete deneyinde de birkaç solucanı kaybetmiş oldum: ( Ancak kalan kısım gazeteyi o kadar sevdi ki kokonları dahil bütün yaşama alanlarını gazeteye çekti. Şu an hatırı sayılacak derecede gelişme göstermiş bir solucan popülasyonuna eriştim.

Ve geçen hafta sizler için bilgilendirici olacağını düşündüğüm bir gelişme daha;
Gazeteli ortamlarında besin ihtiyaçlarına yönelik olarak birkaç kaşık kahve artığı eklemiştim kaba. Birkaç gün sonra kapağı açtığımda ortaya çıkan manzara buydu:
Name:  agaclar54.jpg
Views: 2784
Size:  71.4 KB

Name:  agaclar55.jpg
Views: 2259
Size:  63.3 KB

Kahve eklenmiş kısım olduğu gibi beyaz solucandı.

Name:  agaclar56.jpg
Views: 2997
Size:  66.3 KB
Nereden geldikleri hakkında bir fikrim yok ama, şu an ortada pek görünmüyorlar. Solucan kabına bir zararları yok ancak gübreyi hasat etmek istersem sorun çıkarabilirler.

Bu arada geçen hasatın sonucu bence tatmin edici oldu. Bitkilerin kışa daha dayanıklı girmelerini istemiştim ve şu ana kadar ölen olmadı Hatta birçok bitki çiçek açmaya devam ediyor
Yeni gelişmelerle tekrar bir arada olmak dileğiyle..

eflone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön