View Single Post
Eski 06-01-2012, 13:55   #439
trakya1401
Ağaç Dostu

trakya1401's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bero Mesajı Göster
herkese selamlar. arkadaşlar bilgisi olanlardan acill yardım istiyorum.ilk kez asmadan çelik üretecm(inşallah tutarlarrr) bunun püf noktası nedir.toprağa karıştırmam gereken gübre vs nelerdir.çeliklerimi nerde muhafaza etmeliyim. seradamı dışardamı off acill yardım edin lütfennn...
aldığın kalemler en az üç göz olmalı vede enfazla 2 yıllık dipteki gözün 3 cm altından 45 derece açılı birşekilde zedelemeden kes üstten de gözün 3 cm cm üstünden eğimli bir şekilde kes.daha sonra 5 kiloluk sıvı yağ tenekesinin üstünü bıçak vede çekiçle çıkart.altına da birkaç delik aç.içine yarısından fazla olacak şekilde toprakla doldur ağzına yakın olsun.sonra içini toprağı geçene kadar suyla doldurup biraz bekle en az 4-5 çubuğu çubukların üstte bir gözü kalana kadar o toprağa bastır.yice gömülsün.üstteki kesik yeri bir bantla kapat ki çelik kurumasın.vede ilk önce ılık sonrada sıcak bir yere al ömrü varsa çıkarlar.

birde şunu bir yerde okudum:Bir yaşındaki odunsulaşmaya başlamış asma çubuğunu üzerinde beş göz kalacak şekilde ve en alttaki göz ile kesim yeri arasında 2 - 3 cm mesafe kalacak şekilde kesin. Kestiğiniz çubuğu 60 santigrat derece sıcak suda bir dakika tutun. Çıkardığınız çubuğun alttaki bir santimlik kısmını taş veya çekiç yardımıyla hafifçe ezin. Ezmekten kasıt, çubuğun birkaç yerinden sadece o bölgede çatlamasıdır. Çubuğu, alttaki dört göz toprakta kalacak ve tek göz toprak üstünde kalacak şekilde yatık olarak dikin.

Düzenleyen trakya1401 : 22-02-2012 saat 08:06
trakya1401 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön