herkese selamlar.
Yaklaşık 1 ay önce ficus benjamin starlight aldım çiçekçide çok beğendim eve götürdüm.
-Saksısı küçük ve saksıda 4 kök (dal vardı).
-Saksının altını çevirip baktığımda köklerin saksının alt deliklerinden çıktığını gördüm.( zaten bu saksılar serada köklenmeleri için bitkilerin koyulduğu saksılar zannedersem çünkü delikleri hayli fazla)
-Benjamin eve gelmeden önce de yani çiçekçide de bir kaç yaprağını döktüğünü fark ettim. Çünkü bu 4 dalın arasında sıkışıp kalmış kuru yapraklar bulunuyordu. Eve getirdim. Salonun köşesine koyduk bitkiyi. Camın hemen yanı sayılır. Fakat benjamin eve geldikten sonra yaprak dökmeye başladı. ( muhtemelen yer değişikliği ve sıcaklık farkından olmalı.)
-Saksınını 1 hafta önce değiştirdim. Çünkü kökleri saksının altından dışarı taşıyordu. Daha büyük bir saksıya geçirdim. Saksı harcı olarak da 1 kısım kompost+1 kısım dere kumu+1 kısım torf+1 kısım bahçe toprağı+1 kısım yanmış hayvan gübresi olarak saksı harcı hazırladım.
-Saksıyı büyüttüm. Köklerine zarar vermeden kapalı ortamda toprağını değiştirdim. Yine aynı yerine koydum bitkiyi, fakat yine yaprak dökmeye devam ediyor.
-Dökülen yaprakları incelediğimde yaprakların kenarlarından sararmaların ve hafif kurumaların olduğunu tespit ettim. (Fotolarını da ekleyecem))
-Sulamayı ise kış aylarında olduğumuz için az su verdim. Hafta bir suladım. Ev kaloriferli olduğu için sıcaklık 23-25 derece arası.
-Ama yine de yaprak dökmeye devam ediyor.
Bitkinin yeri bir tarafı cam kenarı bir tarafı duvar kenarı yani köşe.
Arada bir yapraklarına su fısfıslıyorum. Yinede yaprak dökmeye devam ediyor.
Ama incelediğmde yeni yapraklar çıkarmaya da devam ediyor.
Acaba yanlış yaptığım ya da eksik yaptığım bir şey varmı.
Bu yaprak dökülmesini nasıl durdurabilirim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Yakında benjamin de yaprak kalmayacak bu gidişle