Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wellness
Torf toprağı ve kumun içerisinde bitki için gerekli besin maddeleri yok denecek kadar azdır ve bunların takviye edilmesi gerekmektedir. Bu sebeble kullanıcam bu gübreyi.
|
Sayın wellness, gübreler konusundaki bilgileriniz gördüğüm kadarıyla benim için yeterlidir, o nedenle nasıl ne şekilde hangi oran da kullanacağınızı da biliyorsunuz demektir.
Bilhassa çiçek bitkilerinde zirai gübre önermeye korkuyorum, ne oranda kullanılmasını bilmek lazım, bu az gelir biraz daha vereyim dediği an çiçeğinden olur, sonrada sana döner sen şunu ver dedin bende verdim çiçeğim kurudu der.
O nedenle gübreleri bilmek tanımak gerekir, biliyorsan tanıyorsan ne oranda kulanacağını hangisi ne zaman kullanılır gibi bilgilere sahipse kullanılması tabi ki doğrudur.
"kullanacağım gübre ise potasyum ağırlıklıdır. onu da çiçek oluşumunun arkasından kullanmayı tercih ediyorum. O da meyve kalitesini artırır ve meyve irirliğini artırır, yani soğanın gelişimini artırır."
Meyve kalitesini artırabilir meyve irirliğini artırabilirsiniz ama soğanın iriliğini arttıramazsınız, tabi ki faydası olur ama, soğan iriliğini ya da soğanın irileşmesini istiyorsanız tomurcuklar çiçek açmadan tomurcukları keserseniz soğanı irileştirebilirsiniz.
"Torf toprağı ve kumun içerisinde bitki için gerekli besin maddeleri yok denecek kadar azdır ve bunların takviye edilmesi gerekmektedir. Bu sebeble kullanıcam bu gübreyi."
Doğrudur torf kum içerisine besin maddeleri azdır, bu bilgilere sahip olduktan sonra ben de kullanmanızı öneririm.
Yalnız küçük bir hatırlatma yapmama gerek varmı bilmiyorum ama çiçek ve soğanlı bitkiler zirai gübreye tarla tahıl bitkilerinden daha hassastır, oranını daha az tutmak gerekir diye hatırlatmış olayım.