Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil keskin
Arkadaşlar;
Ceviz bahçemin kenarında çalılık çırpılık bir dönüm kadar bir yer var.Burayı temizleyip,10 tane kestane dikmek istiyorum.Kestane hastalıklarının diğer meyvelere de zarar verdiğini duymuştum.Acaba cevizlere herhangibi zarar vermesi söz konusu mu?
|
sayın keskin bende sizin gibi düşünerek kestane fidanı talep ettiğimde fidancım bana abi mevcut herkesteki kestane fidanlarında kanser oluşuyor yeni bir fidan türü gelecek o gelince ben sana ayırayım deyip piyasadanda almamamı önermişti iyice araştırın bence.. birde size tavsiyem mümkünse bahçenize çok çeşit dikmeyin. misal cevizin en büyük düşmanlarından biri ne elma iç kurdu adı üstünde elma iç kurdu tutar cevizin yanına elma diker azıcıkta bakımı ihmal edersen başın dertte demektir. aynı şey kestanede kanser kanser bakteriyal hastalık o ağaca zarar veren bakteri cevizede verecektir. ve ne kadar çok çeşit olursa kullanacağınız kimyasal çeşidide o oranda artacaktır. tek çeşit ve ona göre kimyasallarla kullanılan kimyasallarıda azaltmış olursunuz bence.
http://www.agaclar.net/forum/groups/...-sahipleri.htm