yanlız şun u belirteyim. İlk yapacağım gübrelemelerde kullanacağım gübre farkındaysanız fosfor ağırlıklıdır. Bu gübreyi kullanmak isteyişimin sebebi, fosfor, bol saçak kök oluşumunu sağlar ve çiçeklenmeyi ve döl tutumunu artırır. Şu an öncelikle kök oluşumuna ihtiyaç duyduğu için bu gübre bu aşamada önemlidir. 2. kullanacağım gübre ise potasyum ağırlıklıdır. onu da çiçek oluşumunun arkasından kullanmayı tercih ediyorum. O da meyve kalitesini artırır ve meyve irirliğini artırır, yani soğanın gelişimini artırır. Çiçekler konusunda sizin kadar bilgiye sahip olmamakla birlikte, gübreler konusunda hepey bir bilgiye sahibim. O sebeble bu gübrelemeyi düşünüyorum. Hatta şunu söyliyeyim. Buğday ve değişik tarla bitkilerinde, 15-15 veya 20-20 N-P gübresini tohum ekiminden önce toprak işleme esnasında atarlar. Sebebi çimlendirmeyi kolaylaştırmak ve hızlandırmak içindir. Bu gübreye de köylülerimiz toprak altı gübresi adını veriyorlar(tabi içeriğini bilmiyorlar ya

İçeriği ise %20 veya 15 azot, %20 veya 15 fosfordur). Ben neden N-P-K kullanmak istiyorum onu da söyliyeyim. Torf toprağı ve kumun içerisinde bitki için gerekli besin maddeleri yok denecek kadar azdır ve bunların takviye edilmesi gerekmektedir. Bu sebeble kullanıcam bu gübreyi.