View Single Post
Eski 05-01-2012, 21:40   #1503
whoiam313
Bilgilendirilen Üye

Giriş Tarihi: 04-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Neden pek de matah olmayan bir tarzda bu şekilde İngilizce yazma ihtiyacı duyuyorsunuz? Forumun dili Türkçedir. Bilimsel bir makale dışında yazılması da hiç hoş değil.
Sn Dagaseverin bir çevirmen olduğunu size hatırlatmak isterim. Size whoeverur diye yazdıysa bir bildiği vardır
Sn zeytinli bahçe
ilk sorunuzun cevabı: Anlatımıma ironi katmak. Nasılmı? Benim nickimden yola çıkarak kendince tanımadıgı birisini küçük görmeye kalkmasını, ingilizcesini sorgulayacak şekilde yazarak aslında kendi seviyesini kendine göstermek.

İkinci cevap ise: O bu ingilizce konusunda otarite degil hatta vasatında altında.Yani onun bildigini sandıgınız şey saçmasapan önemsenmeyen kişi manasından (göya'' her kimsen'' yazmak istemiş) öte gitmez. Madem umrunda olmayan biri neden cevap yetiştiriyorsun? Yoksa yarana mı basıldı? derler adama. Emin olun çat pat konuşa bile aksanının bozuklugundan zor anlaşılır bunların konuştukları. Nereden mi biliyorum? Bunlardan çok gördüm İngilterede. Ögrenci, irticacı ya da turist olarak giderler oraya, En dandig ve pis işlerde çalışırlar orada, sonra burada asilzade takılırlar.Yemezler... Ceplerim dolu bunlardan. Peşmergenin konuştugu aksanlı Türkçe kadardır bu modellerin ingilizcesi ve kişilikleri.
Son olarak:
Sorun; Malum şahsın başkalarının düşüncelerine karşıt bile olsa, tahammül edememesi konuyu kişisel özgürlük ve düşünce beyanı olarak degerlendirecegine meseleyi sahsi duruma çevirip örtülü igneleyici hakaret cümleleri (kendince aşşagılamaya çalışmak) kurarak şahsımı forum nezdindeki üyeler önünde yargılamaya çalışmasından başka birşey degildir.
Bu şekilde konuyu amacıncan saptıracak, dışardan bakanlar bir üyenin yeni ürünler hakkındaki düşünceleri yerine şahsi çekişme mesajları görecek ve malum sahıs amacına ulaşacak...ama bütün hikayeler mutlu sonla bitmez birileri çıkar bildiklerini söyler diger bir başkasıda bunları okur fikrini ( bu tip viruslü-igneli mesajlarla dudurulmaya çalışsa bile) apaçık beyan eder.
Saçmasapan oldugunu düşündügümüz ürünleri eleştirme hakkımız yokmu?

Düzenleyen whoiam313 : 05-01-2012 saat 22:10 Neden: imla kuralları
whoiam313 Çevrimdışı   Başa Dön