Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi
Bahçeniz Hayırlı olsun Sn.Bebeto016.
İnşallah dilediğiniz gibi bir bahçe kurarsınız. Neredeyse bir yarımada olan Elazığ' da sulama probleminin olmasını aklım almıyor. Ben de Elazığ lıyım. Bahçeniz elazığın neresinde merak ettim.
Kolay gelsin.
|
evet hemşerim maalesef ..
koca bir elazığ ovasını düşün az cok biliyorsundur buraları.. yazıkonaktan kavallı köyü ordan tadıma erpiniğe kanallar döşenmiştir sulama kanalları. koca bi ova..yazıkonagın baraja olan kıyısında üzümbağları diye bir pompa istasyonu var burdan tüm ovaya su basıyorlar. kanallar aracılığıyla.fakat 3 yıl önce bu sulama birliğinin 40 trilyon borcu oldugu söylendi ve devlet el koydu. daha sonra ha açılacak ha açılmayacak bir sürü dedikodu maalesef 3 yıldır su vermiyorlar. bizim 4 adet 10 yıllık elma( evin yanında eski resimlerinde gördügünüz elmalar, çardagın etrafında) 18 adet kavak ağacı (oda resimlerde mevcut) 7 adet 15 yıllık kayısı ağacı, 8 yıllık (yaklaşık) 1 armut ağacımız maalesef kurudu. hepside susuzluktan. diyiceksiniz çardagın etrafındakileri nasıl kuruttunuz hani çeşmeyledemi sulayamadınız?
e tabi kanal suyu kesilince çevredekiler şebeke suyuna yüklendi böylelikle oda çevrenin ihtiyacını karşılayamaz oldu ve gündüzleri kesik olan çeşmeyi gece inanırmısınız babam sabahlara kadar içme suyunun başında hani su akmayınca ses gelirya bekledi dururdu su gelince kayısılara damlama sulamadan baglar verirdi. tam bir rezillikti. o yıllar sondajda yoktu çeşme suyuyla 90 tane kayısı suladık. artı 40-50 tane meyve. her gece babam sabahlar sıra sıra günlük çeşme suyuyla sulardı.
koca bir ovada belki binlerce ağaç kurudu gitti.
hep şunu söylerim arkadaşlara bizler insanoğluyuz unutur gideriz belki bir gün iyi yanımıza gelir haklarımızı helal ederiz. fakat 3 yıl boyunca susuz kalan agaç , bitki, böcek , çiçek , kuş, vs ismini sayamadıgım canlılar sizlerden bu faiciayı yapanlardan razı olacakmı. koca bir devlet hırsızı yakasından yakalamışsın tmm cok guzel.. ama şu suyu bir ovaya basacak kudretindemi yok..
resimleri olsada göstersem evin üstündeki sebzeligin ve bademliğin hemen üstünde; içi bomboş 5 metre genişliğinde kocaaaa bir kanal geçiyor. bahçenin hemen üstünde resimlerini çekip en kısa zamanda ekliycem ozaman hakvereceksiniz..
bu konuda cok doluyum kusura bakmayın bende cok açıldım neyse..ozi kardeş kinederiçi bilirmisin bilmiyorum yedigöze köyünün hemen üstündeyiz. havaalanının ilerisinde.
saygılar.