Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi basakalk
Nuri bey selamlar , öncelıkle bütün arkadaşlar gibi bende yardımlarınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum . Benimde birkaçtane fidanım var , 4 yasındalar ama bunlar ilk iki sene budanma yapılmamıs , bunun yanında gerekli bakımları da görmemişler , son bir yıldır ilgilenmeye çalışıyorum . Ekte bir kaç tanesinin resmini göndermeyi deneyeceğim , gecen sene dışarıdan yardım almışdım ama bu sene kendim budamak istiyorum . Agaçlar içinde ; igde , ceviz , badem , dut , visne , kiraz , elma , hemen hemen ne isterseniz var , ama dedıgım gıbı bakımsız kaldıkları için ne yapmam gerektigini bilemiyorum . Yerim tekirdagda , budama için bu ayı önerirmisiniz ? Aksamları sıddetlı donlar görünüyor . Agaclarada baharda ne tarz bır gubrelemeyı onerırsınız ? Cevabınız için sımdıden cok tesekkur eder , yenı yılınızıda bu vesıle ıle kutlarım .
|
Merhaba sayın
basakalk hoşgeldiniz.
Meyve ağaçlarınız 4 yaşındaki emsal örneklerine göre gelişimi yavaş olmuş...
Arazinizde drenaj sorunu olduğu görünüyor. Bu fidanlarınızın gelişimi için kötü bir oluşumdur.
Bu sorunu en kısa zamanda çözmenizi tavsiye ederim.
Arazinizin sınırları boyunca dik olarak 50-80 cm derinlikte traktörle tek veya çift pullukla kanal açtırın, bu sorunu geçici olarak çözebilirsiniz.
İlk fotoğraf
badem ağacına benziyor. Formu güzel budama işlemi şu anda görünmüyor.
İkinci fotoğraf
armut ağacına benziyor. Gerekli budama işlemlerini fotoğrafta belirttim...
Üçüncü fotoğraf
dut ağacına benziyor. Gerekli budama işlemini fotoğrafta belirttim...
Ağaçlarınızın taç iz düşümü alanını çapa ile yabani ot temizliğini yapalım, ağaçlarınız uyanmadan yine taç iz düşümüne yanmış koyun gübresi (3-4 kürek) koyarak çapalıyalım...
Fotoğraf paylaşımlarında ağaçlarınızın hangi meyve ağacı cinsi olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bu ayrıntıya lütfen dikkat edelim...
Kolay gelsin...