View Single Post
Eski 03-01-2012, 21:24   #200
justinianus
Yeni Üye

justinianus's Avatar

Giriş Tarihi: 03-01-2012
Bonsaimin yaprakları sararıyor ve dökülüyor

Merhaba arkadaşlar,
2 hafta önce aldığım bonsaimin bir çok yaprağı sarardı ve döküldü. Şu an hala oldukça fazla sayıda yeşil yaprağı var fakat diğerlerinin de dökülmesinden korkuyorum. ağacı aldıktan sonra forumunuzu takip ederek bonsaimin çeşidinin fukien tea (carmona) olduğunu öğrendim. (umarım yanılmıyorumdur) bu ağacın tropikal bir tür olduğunu ve iç mekan bitkisi olduğunu belirtmişsiniz. sularken kesinlikle bir rutine bağlı kalmadan parmağımla nemini kontrol ediyorum ve kış ayı olduğu için biraz kurumasına izin veriyorum. ortalama 3-4 günde bir suluyorum.
benim sorunum öncelikle yapraklarının dökülmesi, sararması ve üzerlerinde bir böcek tarafından yenmiş gibi delikler olması... ilk aldığımda üzerinde bir iki örümcek vardı. öncelikle onları uzaklaştırdım. sonra yabancı bir sitede gördüğüm öneri üzerine duş fıskiyesi ile su tutarak pislik ve böcekleri temizlemeyi denedim. sularken de iyice gözlemliyorum ve bonsai coşturan adlı üründen suyuna bir ölçek karıştırıyorum. nem açısından altına çakıl taşları ve su ile dolu bir seramik kap da koydum.
sizden ricam bonsaimin görünüşüne bakarak iyi veya kötü durumda olduğunu belirtmeniz. sizce toprağını değiştirmeme gerek var mı? toprağım suyu süzüp drenaj deliğinden dışarı atabiliyor. yani suyun davranışı doğal gözüküyor. her hangi bir hata yapmadığımı umuyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg DSC_0278-001.jpg (28.4 KB, 202 views)
Dosya Türü: jpg DSC_0279-001.jpg (36.2 KB, 200 views)
Dosya Türü: jpg DSC_0281-001.jpg (55.8 KB, 194 views)
Dosya Türü: jpg DSC_0275-001.jpg (59.0 KB, 195 views)

Düzenleyen justinianus : 03-01-2012 saat 22:00 Neden: eksik bilgi
justinianus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön