Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag
Sayın Tolga Bey, bilgilendirmeniz için ben de teşekkür ederim, umarım kaktüsüm en kısa zamanda köklenir. Sizin kaktüsünüz, evet çok hoş duruyor, ama altındaki resimdeki kadar büyümesi için çok zaman geçmesi gerek galiba.
Saygılarımla...
|
Rica ederim sayın sakdag. Sanırım fotoğraflar konusunda yanlış anlama var. Bu sayfada bana ait bir kaktüs fotoğrafı yok. Eklediğim fotoğraflar alıntıdır. Yine de dediğiniz gibi ilk fotoğraftaki bitkinin ikinci fotoğraftaki hale gelmesi uzun zaman alır.
Mantık olarak şöyle bir süreç geçer. 1 lobdan 2 lob olması için yaklaşık 5 yıl geçer. Artık 2 lobunuz vardır. Bu da gelecek 5 yıl 4 lobunuz olacak demektir. Sonraki 5 yılda 8 ve sonraki 10 yılda 32 lobunuz olur. Yani yaklaşık 25 yılda ikinci fotoğraftaki gibi bir bitkiye sahip olursunuz

Yıllar biraz tahmin olmakla birlikte mantığı, bir kedi bir fareyi 5 dk. da yerse, 16 kedi 16 fareyi kaç dk. da yere benzer
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emily14
Bu arada Sevgili Tolga,
bu saksının içinde bulunan deniz kestanesi kabuğunun enteresan bir hikayesi var. Pek çok midye kabuğu fosili ile kendileri Dupnisia Mağrası etrafında dağ içinde bir akar dere içinde bulundular. Çok ilginç, deniz seviyesinden oldukça yüksek bir yerde. Sanıyorum hiç tuz kalmamıştır. Bahsi geçen derenin buz gibi suyu içilebiliyor ve sonsuz bir dağ gülü bahçesini suluyor. Cennetin yeryüzündeki hali 
|
Bunun en mantıklı açıklaması bir kuş tarafından denizden alınıp dediğiniz yüksekliğe taşınmış olma olasılığır herhalde. İçini yiyip, derenin buz gibi suyundan içtikten sonra gerisini orda brakmış olabilir
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emily14
Teşekkür ederim başka ilaç fayda etmiyor zaten
Bu Tephrocactus geometricus yani büyük top top üstüste alt alta olan, muhteşem olan sizin mi? Sır kimseye söylemem valla...
|
Malesef değil. Ben hiç bir üyenin özel sayfasını kendi bitki fotoğraflarımla işgal etmek istemem. Benim olanlar benim sayfamdadır ve göstermek istersem yönlendirme yaparım. Buraya eklediklerimden ilki güzel çiçeğini göstermek için, ikincisi de kategorisinde ödül almış muazzam bir örnek olduğu için eklendi. Beğeniceğinize şüphe duyulmadan