Arkadaşlar merhaba, Ağaçlar Net ailesinin yeni yılını kutluyorum.
Ben, 3 Kasım'dan itibaren ısı pompası ile ısınıyorum. 3 Kasım'dan 30 Kasım'a kadar 565 Kw., 1 Aralık'tan 31 Aralık'a kadar da (tesadüfen) 565 Kw. elektrik tükettim. Tekli tarifedeyim. 1 Kw. 30 kuruş. (565 Kw X 30 Kuruş = 169.50 TL.) bu maliyet benim için idealdir. Radyatörle ısınıyoruz. Eğer yerden ısıtma olsa çok iyi olacak. Evimiz çok iyi güneş alıyor, sanıyorum ki izalasyonumuz da iyi. Günde ortalama 8 saat kadar cihazı çalıştırıyorum. Akşama doğru, saat 15.00 - 17.00 aralarında çalıştırıyoruz. Gece 23.00 - 24.00 aralarında kapatıyoruz. Bu kadar süre çalışması bize yetiyor.
Bu sitedeki bazı arkadaşlar belli bir markanın çok iyi olduğunu belirtiyorlar. Ben cihaza karar vermeden 5 ayrı markanın satıcısı ile görüştüm. Hepsi de kendi markalarının en iyisi olduğunu, kendi servislerinin en iyisi olduğunu belirttiler. Bu görüşmelerin sonucuna göre de ben birine karar verdim ve aldım. Bence cihaz tercihinde en önemli unsur COP.değeri ve çıkış suyu sıcaklığı. Benim cihazda, bir su girişi. bir sıcak su çıkışı var. Bir firma, bizim cihazımızda, 2 su girişi, 2 sıcak su çıkışı var dedi. Ben bu cihazı görmedim. Mutlaka bu bilgi doğrudur. Böyle bir cihaz, ısıtmanın dışında, sıcak su elde etmede kolaylık olacaktır. Monoblok cihazın montajı çok, çok kolay. Su bağlantılarını kendim yaptım. Elektrik bağlantısını servis yaptı ve devreye aldı. Şu an ben, elektrik bağlantısını da yapabilirim.
Bilgilerinize,
|