View Single Post
Eski 02-01-2012, 13:34   #54
emily14
Ağaç Dostu

emily14's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Bir de 16.mesaj 3.fotoğraftaki aşılı kaktüsle ilgili , aşıyı siz mi yaptınız. Ana gövdeniz atlas mı? 1-2 gün önce Satı hanım'ın sayfasında da bu konuyu konuşmuştuk ama sonuca varamadık. Sizin düşünceleriniz neler acaba?

Sevgili Sakdağ,

O kaktüsde aldığımda kırmızı ve koccaman bir top vardı. Arka plandaki turuncu gibi. Yaklaşık ikisi de 2 yıldır bende. Biri turuncu topu büyüttü ve etrafında birsürü yavru verdi ama yavrular büyümeden kuruyup döküldü. Bu ise kırmızı topu kuruttu ve kenarlardan kollar çıkardı. Haziran gibi çıktılar ve yaklaşık 1 haftada büyüdüler sonra büyümeleri durdu. Bakalım bahara neler olacak. Özetle ben bir aşı yapmadım. Toplar aşılamamı yoksa kendi özellikleri mi? bilemiyorum. Nette baktım fırsat buldukça Atlas gövde üzerine o kadar çeşit aşılanmış ki aslı nasıl bilemedim?

Bu arada Sevgili Tolga,
bu saksının içinde bulunan deniz kestanesi kabuğunun enteresan bir hikayesi var. Pek öok midye kabuğu fosili ile kendileri Dupnisia Mağrası etrafında dağ içinde bir akar dere içinde bulundular. Çok ilginç, deniz seviyesinden oldukça yüksek bir yerde. Sanıyorum hiç tuz kalmamıştır. Bahsi geçen derenin buz gibi suyu içilebiliyor ve sonsuz bir dağ gülü bahçesini suluyor. Cennetin yeryüzündeki hali

emily14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön