View Single Post
Eski 01-01-2012, 23:18   #341
sariefe
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ Mesajı Göster
sariefe
Allah ıssız adam ve kadınlardan uzak tutsun

Demek öyle heee )
Bana göre öyle. Size göre nasıl?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emily14 Mesajı Göster
Sevgili Sarıefe,

bunlar hakkatten şaheser olmuş, ellerinize sağlık. Müthiş bir görsel şölen. Bu arada fotoğraflar da bir harika süpersiniz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emily14 Mesajı Göster
vaaaayyyy bu ada süpper olmuş bayıldım. birşey soracağım, kaktüs ve sukkulentlerin dibinde kahverengi ve sizde şimdi gördüm gri granüller var. bu toprak yerine mi kullanılıyor yoksa toprağın üstüne mi koymak için? normal küçük çakıl konulabilir mi? yok konulmaz derseniz o zaman bu granülleri nerden ne isimle buluruz? acemi olunca böyle bissürü soru müsadenizle tabi...
Bana, size çok çok teşekkür etmekten başka bir şans bırakmamışsınız. Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.

Saksı dibinde gördüğünüz o kahverengi granüller pomza taşıdır. Bildiğim kadarıyla bir kahverengi bir de krem rengi olanı vardır. Toprağın üzerine de içine de konur. İçine konma amacı gözenekli yapısı vasıtasıyla toprak altını ve dolayısıyla kökleri havalandırmaktır. Toprağın üstüne konma amacı da sulama esnasında toprağın bitki gövdesine yapışarak hem görüntü kirliliği hem de çeşitli lekelerin oluşumunu önlemek amaçlıdır.

Benim saksılarımda gördüğünüz taşlar ise lav taşı kırıklarıdır. Aslında bende pomza araştırırken ulaşmıştım bu taşlara. Adana' dan getirttim. Bunlarda gözenekli ve maviye çalan gri renkliler. Adanın etrafında deniz havası versin diye varlar. Saksılarda ise yukarıda saydığım gibi hem toprağı havalandırmak hemde bitkileri korumak için varlar.

Pomzayı bazı fidancılardan ve seralardan temin edebilirsiniz. Siz çakıl taşı da koyabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, denizden gelmiş olmasın ya da tuzu tamamen alınmış olsun. Çünkü tuz bitkiler için son derece zararlıdır. Sizin fotoğraflarınıza baktığımda yanlış görmediysem bir saksının içinde bir deniz kabuğu görmüştüm. Top gibi. Deniz patlıcanı mı deniyordu tam hatırlamıyorum. Eğer doğruysa onun gibi menşei deniz olan cisimleri saksılarınıza koymanızı tavsiye etmem.

İstediğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Bildiğim bir konuysa yardımcı olmaya çalışırım

Düzenleyen sariefe : 02-01-2012 saat 11:16
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön