View Single Post
Eski 01-01-2012, 00:13   #879
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Sayın selçuk44 ve sayın Emre Kuzu, yorumlarınız için teşekkürler. Selçuk bey benim dioscorea'm (testudinaria) iri bir ceviz tanesinden daha büyük bir halde. Çıkıntıları artık çok belirgin. Yakında resimlerini sayfamda görebilirsiniz ama önce conophytum ve lithops resimlerini yüklemem lazım.

Sayın PlentyPlant, teşekkür ederim. Sizin kadar açıklayıcı ve özenli resimler yükleyemiyorum malesef zamanım yok. Ama mesembler hakkında isteyen herkese bilgilerimi paylaşabilirim. Çok sağolun.

Sayın mrmusti(Mustafa bey), çok sağolun. Sizin sayfalarınızdaki bitkilerin ta kendileri şiir gibi.

Sayın sakdag, teşekkür ederim. Lithops sevdirip sizin almanıza vesile olmuşsam çok mutlu olurum. Sevgili Taner beyin pek çok bitkisinin yanında içinde küçük yavru bitkiler gelebilir. Lithops saksısında da lithops yavrusu olması çok doğal ve şans işi. Sevgili Taner bey onları çıkarmadan yolluyor herkese. Yavru lithopslar büyüklerinden farklı olarak katı bir susuzluk dönemi geçirmezler. Yetişkinlerin aksine 1 yıl içinde defalarca yaprak tazeleyebilirler. Bunu gözlemleyerek bitkinin ihtiyacı olduğunu anlayarak ancak sulama yapabilirsiniz. Bu gözlem de tecrübe işi. En basitinden yaprak değişiminden bir müddet sonra az biraz su verebilirsiniz.

Sayın lir teşekkür ederim. Daha sırada ne conophytumlar var...

Ve şimdi sıra geldi çok özel iki conophytumuma;

_ Conophytum obcordellum v. ceresianum

_Conophytum lydia

Hayırlı seneler herkese...

Eklenen Resimler

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön