Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK
Sn. hk50, elinize, emeğinize, alın terinize sağlık. Değerli üye arkadaşlarım gibi bende zevkle izledim fotoğrafları, ama bir farkla. Ağlaya ağlaya, her bir fotoğrafta tüm detayları tek tek gözden geçirerek, o çiçeklerin , o toprağın kokusunu burnumun ucunda hissederek, minik göletinizde elimdeki kuru dalı yüzdürerek, arıların bile vızıltısının gayet net duyulduğu o sessizliği bir ağaç altı serinliğinde konaklarken yaşayarak, tandırda peynirli gözlemenin etrafa yaydığı mis gibi kokuyu duyarak ve o toprakların hasretini yüreğimin tam orta yerinde yaşayarak.
Bende o topraklarda doğdum çünkü. Ve uzunca bir süredir her şeyini özlediğim memleketime gidemedim. Fotoğraflar ve anlatımınız beni duygulandırdı bu yüzden. Bahçenizdeki her şey o kadar tanıdık ki, fotoğraflarınız sayesinde kendimi orada hissettim.
Geçirmiş olduğunuz rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun diyorum. Memleketimizin havası , suyu her derde devadır. Şifa bulmanıza sevindim. Bol bol fotoğraf rica ediyorum sizden. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
|
Sn füsünANK.Çok teşekkür ederim.Sağolun.
Şunu bilmenizi isterimki efendim.Ben Ağaçlar Nette böyle sanal bir bahçe yayınlamayı hayal bile edemiyordum.Çünkü Arkadaşların bahçelerine baktığımda Benim bahçe bunların havasını alamaz.Özenle yapılmış binlerçe para harçanmış Korkuyordum.Gülünçmü olurum açaba diye? Ama sonra dedimki,
Bu insanlar hala beton yığınlarından Renkli suntalardan,fayanslardan ışıl ışıl camlardan usanmadımı,Bıkmadımı ?
Çünkü Benimde dört kızım var (Dördüde ünüversite mezunu) belirli bir kariyerleri var.(İkisi İstanbul,biri Kayseri.Biride Ankarada yaşıyor.) Türkiyede her yere gidebileçek güçte ve imkanda olmalarına rağmen yaz gelsede bahçeye bir varsak diye sanki zamanı iple çekiyorlar.Ya torunlar,Hal hatır sorulmadan bahçe sorulur.
Bizden hediye olarak Turşu salça Fasulye Tarhana çorbası Patetes Yeşil Nane Yeşil sogan yeşil sarımsak Mısır istiyorlar.
Damatlar domates salatalık pekmez getir diyorlar.
İşte düşünçeler içinde sanal bahçeyi yapıp huzurlarınıza çıktım.
Eşim ve ben Sizlere maziyi hatırlatıp .Doğal olanı gösterebildikse kendimizi mutlu ve bahtiyar hissederiz.
Yine bekler saygılar sunarız .
Hürmetlerimle